Jekku-jänö 

Liikunnan aluejärjestöjen kaikki Jekku-jänö -materiaalit löydät täältä.

Voit tutustua Jekku-jänön muistipeliin, seikkailuviikkoihin ja lorukortteihin.

Veera Vähämaan sanoittamissa ja Kirsi Tapanin kuvittamissa Jekku-jänö-lorukorteissa riittää jännitystä. Jekku-jänö kadottaa häntänsä, mutta yllättäen kettu tuleekin apuun. Lyhyet lorunpätkät vauhdittavat lasta liikkumaan riimien tahdissa.

Kortit sopivat hyvin käytettäviksi ulkona, missä riittää tilaa liikkua. Lorun voi ensin lukea kortista useaan kertaan ja antaa lasten itse keksiä tarinaan sopivia liikkeitä.

Jekku-jänö -lorukorttien logokuvassa pupu

Kuvat ja kortin vinkit auttavat monipuolistamaan liikkumista. Vinkit kannustavat myös pohtimaan ja havainnoimaan ympäristöä.

Korteissa käydään läpi motorisia perustaitoja. Jekku-jänö vie mukaansa mm. heittämään, kierimään ja hyppimään. Jekku-tuokio voi olla koko tarinan pituinen retki lähimetsään tai lyhyt, yhden kortin verryttelyhetki muun toiminnan lomassa.


Jekku-jänö liikutti päiväkoti Vilskeen lapsia

Videossa näytetään, miten turkulaisessa päiväkoti Vilskeessä korttien avulla lähdetään metsään Jekun häntää etsimään. Hauskaa riittää, kun mäkeä kierivät yhdessä alas kaikki taaperosta päiväkodin johtajaan. Videoäänenä loruilee sanataiteilija Veera Vähämaa. 

Liikunnan aluejärjestöt tukenasi

Me Liikunnan aluejärjestöissä uskomme, että motoristen taitojen harjoittelu on jokaisen lapsen oikeus ja haluamme auttaa varhaiskasvattajia lasten päivittäisen liikunnan edistämisessä. Aluejärjestöt järjestävät varhaiskasvattajille verkostotilaisuuksia, webinaareja, käytännönläheisiä koulutuksia ja auttavat tapahtumien suunnittelussa.

Aluejärjestöjen kautta liikkumisen edistämistyön uusin tieto leviää varhaiskasvatuksen ammattilaisten keskuudessa ympäri maan.