Ikiliikkuja-viikkoa vietetään 11.-17.3.2024

Ikäinstituutti järjestää yhdessä kuntien, hyvinvointialueiden, järjestöjen, yritysten ja Liikkujan Apteekkien kanssa jälleen Ikiliikkuja-viikon.

Liikunnallinen teemaviikko tarjoaa monipuolisia liikkumismahdollisuuksia senioreille sekä tietoa ja vinkkejä voima- ja tasapainoharjoitteluun ikääntyessä.

Teemaviikon pääviesti on, että jokainen voi löytää itselleen sopivan tavan liikkua.

Tule mukaan kanssamme toteuttamaan Ikiliikkuja-viikkoa!
Ideoita toteutukseen:

  • Järjestä avoimet ovet -tapahtuma tai tarjoa maksuton tutustumiskerta.
  • Organisoi liikuntatapahtuma
  • Markkinoi liikunnallista kevätkurssia
  • Ota liikkuminen puheeksi iäkkään kanssa

EKLU kerää Etelä-Karjalan Ikiliikkuja-viikon tapahtumat yhteen.

Ilmota tapahtumastasi: karoliina.ahtiainen@eklu.fi / 0503019017

Ikiliikkuja on osa valtakunnallista Opetus- ja kulttuuriministeriön Liikkuvat-ohjelmakokonaisuutta. Ikiliikkujan kohderyhmänä ovat yli 65-vuotiaat, jotka eivät liiku riittävästi terveytensä kannalta.


Voimaa vanhuuteen -ohjelma

Voimaa vanhuuteen -ohjelman päämääränä on edistää vielä kotona itsenäisesti pärjäävien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) liikkumiskykyä, osallisuutta ja itsenäistä selviytymistä terveysliikunnan avulla. Liikunta on osoitettu tehokkaaksi ja edulliseksi tavaksi edistää ikäihmisten hyvinvointia laaja-alaisesti.

Ikäinstituutti on mukana Eksoten koordinoimassa Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on rakentaa yhdenvertainen verkostojohtamisen toimintamalli. Hyvinvointia ja terveyttä edistävällä toiminnalla, ennakoivilla ja iäkkäiden osallisuutta, verkostoitumista ja toimintakykyä tukevilla ratkaisuilla voidaan siirtää iäkkäiden palvelutarvetta.

Viikoittainen liikkumisen suositus yli 65-vuotiaille

EKLU on Ikiliikkuja -ohjelman alueellinen yhteistyökumppani Etelä-Karjalassa. Ota yhteyttä alueesi terveysliikunnan kehittäjään.

Karoliina Ahtiainen
Terveysliikunnan kehittäjä
karoliina.ahtiainen@eklu.fi
p. 050 301 9017