Valmentajaklubi

Urheiluakatemia tekee työtä paitsi alueen urheilijoiden, myös valmentajien hyväksi. Urheiluakatemioiden tehtäväkenttään kuuluu alueellisen valmentajayhteisötoiminnan pyörittäminen yli lajirajojen. Osaaminen on huippu-urheilun tärkein kilpailutekijä urheilijan ja valmentajan polun käytännön toteutuksessa ja urheiluakatemiat haluavat olla omalta osaltaan edesauttamassa valmentajien oppimista ja parhaiden käytänteiden jakamista.


Etelä-Karjalan valmentajaklubi on perustettu 1991 ja se toimi maakunnassa aktiivisesti 2000-luvun alku vuosille asti. Imatralla valmentajaklubin toiminta lähti uudestaan käyntiin 2019 ja maakunnallisena 2021.

Klubin jäseniä ovat huippuvaiheen valmentajat, kilpa- ja huippu-urheilussa mukana olevat valmentajat, urheiluakatemiaympäristössä toimivat valmentajat sekä seurojen päätoimiset valmennuspäälliköt. Toimintaa ideoi vuosittain parin valmentajan vetäjätiimi yhdessä Etelä-Karjalan Liikunnan ja Urheilun kanssa. Ohjelmassa voi olla erilaisia teemailtoja, koulutusta asiantuntijoiden alustuksella, tutustumista eri lajien valmentautumiseen ja valmennuskokemusten vaihtoa. Vuotuinen ohjelma on monipuolinen ja palvelee aktiivista ja osallistuvaa klubin jäsentä. Tilaisuuksia järjestetään 3-5 kertaa vuodessa. Osa tilaisuuksista on avoimia myös klubin ulkopuolisille jäsenille. 

Ota yhteyttä urheiluakatemian koordinaattoriin Elina Sinisaloon, jos olet kiinnostunut toiminnasta, niin sinut lisätään klubin viestintään.

Yhteystiedot:

Elina.sinisalo@eklu.fi, 040 952 4843

tiistai 8.3 klo 18.00-19.30 Illan teemana: menestyvä urheilukulttuuri –arjen johtaminen ja vaatimustaso.

Sampon auditorio, Pohjolankatu 10 Lappeenranta
Vieraana: Vili Kaijansinkko huippu-urheilussa työskentelevä valmennuksen ammattilainen, valmennuspäällikkö Suomen Purjehdus ja Veneily Ry. Purjehdus on ollut Suomen parhaiten menestynyt kesäolympialaji  2000-luvulla. Tällä hetkellä tähtäimessä Pariisin kesäolympialaiset 2024.

**
maalis/huhtikuu: valmentajavieras ja valmentajan polku. Ilmoitetaan heti kun aika ja paikka tarkentuu. (siirtyy myöhemmäksi aikataulujen päällekkäisyyksien vuoksi)
**
keskiviikko 18.5. 

Teemana: miten valmennat kovalla vaatimustasolla? Valmennuksen laatutekijät
Vieraana: Pia Pekonen, valmennusosaamisen asiantuntija Olympiakomitea