Etelä-Karjalan 8. Kouluviestikarnevaali 29.9.2023 Imatra

Seurafoni podcastissa Tomi Sillanvuon kanssa Kouluviestikarnevaaleista keskustelemassa ovat Lauri Asikainen Imatran Urheilijoista ja Marjo Venäläinen Ruokolahden koululta.

Kouluviestikarnevaali on liikunnan iloa pursuava lasten ja nuorten yhteinen tapahtuma, joka kerää koululaiset yhteen taustasta ja iästä riippumatta!

Kilpailut ovat auki kaikille ikäluokille alakoulun ensimmäisestä luokasta lukion ja ammattiopiston opiskelijoihin asti. Kilpailut on jaoteltu eri sarjoihin.

1. 1.-4. luokkalaiset
2. 5.-6. luokkalaiset
3. Yläkoulut (7.-9.-luokkalaiset)
4. Toinen aste (lukiot ja ammattikoulut)
5. Erityisluokat*

Jokaisessa sarjassa kilpaillaan kahdessa eri lajissa. Lajit ovat sukkulaviesti ja ruotsalaisviesti. Lisäksi erityisluokille on oma sarja (kuvaus alla*). Sarjaan voi samasta koulusta osallistua useampi joukkue.

Sarjoissa riittää, että oppilaat ovat samasta koulusta mainituilta luokilta. Esim. yläkoulun sarjassa oppilaat voivat olla miltä luokkatasolta tahansa, vaikkapa kaikki 7-luokkalaisia tai 9-luokkalaisia tai eri luokilta.

Sukkulaviesti on mallia 16 x 80 m eli joukkueen muodostavat juoksevat kukin viestissä 80 metriä. Sukkulaviesti juostaan sekasarjana, jolloin 16  joukkueen muodostaa 8  tyttöä ja 8  poikaa.  

Sukkulaviesti 8 x 80 metriä (4 poikaa ja 4 tyttöä), sarjat 1-4. luokat ja 5-6. luokat on suunnattu kouluille, jotka eivät saa riittävästi osallistujia 16-osuuden viestiin. Sama koulu ei voi osallistua samassa sarjassa sekä 16x80 m että 8x80 m viestiin.

Ruotsalaisviestissä on neljä eri mittaista osuutta. Osuudet ovat 400, 300, 200 ja 100 metriä (neljä viestinviejää), edellä mainitussa järjestyksessä. Tytöt ja pojat kisaavat eri sarjoissa.

*Erityisluokkien sarjaan voivat osallistua oppilaat, jotka eivät vammansa vuoksi voi osallistua muihin sarjoihin. Joukkueessa on neljä henkilöä, jotka etenevät juoksuradalla 80 m valitsemallaan tavalla (juosten, kelaten tai muulla tavalla) yksin tai avustettuna. Joukkueen voi kerätä koulun/kunnan/lähikuntien oppilaista. Saman joukkueen oppilaat voivat olla eri kouluasteilta (alakoulu/yläkoulu/2. aste). Liikkumisen apuvälineistä ja avustajista vastaa koulu.


Osallistumismaksu 15 € joukkue/sarja/laji

Huutosakki-kisa

Kaikki paikalle saapuvat joukkueet/koulut voivat osallistua huutosakki-kisaan. Huutosakit voivat pukeutua, maskeerata, valmistaa rekvisiittaa ja ennen kaikkea luoda tapahtumaan kannustuksellaan karnevaali- ja urheilutapahtuman fiilistä. Voittajan valitsee raati, joka tarkkailee huutosakkien toimintaa tapahtuman aikana.

Tapahtuman järjestävät EKLU ja Imatran Urheilijat.

Huom. järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Kouluviestikarnevaalit 2019 Imatralla, kuva Heimo Hellsten
Kouluviestikarnevaalit 2019 Imatralla, kuva Heimo Hellsten
Kouluviestikarnevaalit 2019 Imatralla, kuva Heimo Hellsten
Kouluviestikarnevaalit 2019 Imatralla, kuva Heimo Hellsten