Etelä-Karjalan Kouluviestikarnevaali 1.10.2021 Imatralla, Ukonniemen yleisurheilukentällä

Kouluviestikarnevaalit 2021 Imatralla

 Kouluviestikarnevaali on liikunnan iloa pursuava lasten ja nuorten yhteinen tapahtuma, joka kerää koululaiset yhteen taustasta ja iästä riippumatta!

Kilpailut ovat auki kaikille ikäluokille alakoulun ensimmäisestä luokasta lukion ja ammattiopiston opiskelijoihin asti. Kilpailut on jaoteltu eri sarjoihin.

1. 1.-4. luokkalaiset
2. 5.-6. luokkalaiset
3. Yläkoulut (7.-9.-luokkalaiset)
4. Toinen aste (lukiot ja ammattikoulut)
5. Erityisluokat*

Jokaisessa sarjassa kilpaillaan kahdessa eri lajissa. Lajit ovat sukkulaviesti ja ruotsalaisviesti. Lisäksi erityisluokille on oma sarja (kuvaus alla*). Sarjaan voi samasta koulusta osallistua useampi joukkue.

Sarjoissa riittää, että oppilaat ovat samasta koulusta mainituilta luokilta. Esim. yläkoulun sarjassa oppilaat voivat olla miltä luokkatasolta tahansa, vaikkapa kaikki 7-luokkalaisia tai 9-luokkalaisia tai eri luokilta.

Sukkulaviesti on mallia 16 x 80 m, eli joukkueen muodostavat juoksevat kukin viestissä 80 metriä. Sukkulaviesti juostaan sekasarjana, jolloin 16 hengen joukkueen muodostaa 8 tyttöä ja 8 poikaa.

Ruotsalaisviestissä on neljä eri mittaista osuutta. Osuudet ovat 400, 300, 200 ja 100 metriä (neljä viestinviejää), edellä mainitussa järjestyksessä. Tytöt ja pojat kisaavat eri sarjoissa.

*Erityisluokkien sarjaan voivat osallistua oppilaat, jotka eivät vammansa vuoksi voi osallistua muihin sarjoihin. Joukkueessa on neljä henkilöä, jotka etenevät juoksuradalla 80 m valitsemallaan tavalla (juosten, kelaten tai muulla tavalla) yksin tai avustettuna. Joukkueen voi kerätä koulun/kunnan/lähikuntien oppilaista. Saman joukkueen oppilaat voivat olla eri kouluasteilta (alakoulu/yläkoulu/2. aste). Liikkumisen apuvälineistä ja avustajista vastaa koulu.


Osallistumismaksu 15 € joukkue/sarja/laji


Huutosakkikisaa ei tänä vuonna järjestetä.

Tapahtuman järjestävät EKLU ja Imatran Urheilijat.


Huom. järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin, seuraamme viranomaisten korona-viruksen ohjeistuksien päivittymistä.

Kouluviestikarnevaalit 2019 Imatralla, kuva Heimo Hellsten
Kouluviestikarnevaalit 2019 Imatralla, kuva Heimo Hellsten
Kouluviestikarnevaalit 2019 Imatralla, kuva Heimo Hellsten
Kouluviestikarnevaalit 2019 Imatralla, kuva Heimo Hellsten