Liikuntadiplomi

Tule mukaan liikkumaan!

Liikuntadiplomi on riemukas tapa tutustua liikuntaan monipuolisesti. Se tarjoaa liikunnallisia elämyksiä, haastaa kokeilemaan uusia lajeja ja kehittää liikuntataitoja. Liikunnallista tekemistä on luvassa ympäri vuoden. Uuden oppiminen ja liikkuminen yhdessä toisten kanssa tekevät tulevasta diplomivuodesta mielenkiintoisen! 

Tsemppiä Liikuntadiplomin suorittamiseen!

Diplomin tekemisen voi aloittaa heti. Aikaa diplomin suorittamiseen on lukuvuoden loppuun saakka. Liikuntadiplomeja on kolme: pronssidiplomi, hopeadiplomi ja kultadiplomi. Pienten koululaisten on hyvä aloittaa pronssidiplomista. Hopeadiplomin tehtävät kehittävät taitoja edelleen, mutta vaativat enemmän harjoittelua. Kultadiplomin suorittajalta vaaditaan sisukkuutta ja päättäväisyyttä. 

Liikuntadiplomin voi ladata tai tulostaa alla olevista linkeistä. Diplomivihkosta löytyvät ohjeet sekä kahdeksan tehtäväkorttia. Aikuinen kuittaa tehtävät tehdyksi. Palauta diplomi opettajalle, kun kaikki tehtävät on suoritettu. Diplomin suorittajat voidaan palkita koulussa keväällä liikuntadiplomilla.

Liikunnan riemua!

Lue lisää Liikuntadiplomista Liikkuvan koulun ideoista.


KOULUTUS

diplomin käyttöönottoon sekä kaupunki-/kuntakohtaisen osion ja tehtävien laatimiseen

Liikuntadiplomin kehittäjät ovat lappeenrantalaiset luokanopettajat Anu Heinonen ja Mikko Tilli. Materiaalit ovat kaikkien vapaassa käytössä. Liikuntadiplomin suorittamisesta on hyvä sopia koulukohtaisesti ja kertoa oppilaille. 

Liikuntadiplomin paikalliset tehtävät (Villikortti) on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä lappeenrantalaisten urheiluseurojen, liikunta-alan toimijoiden sekä kaupungin kanssa.  Liikuntadiplomin paikallinen osio on keskeinen osa diplomia, sillä se yhdistää paikalliset liikunta-alan toimijat ja diplomin suorittajat.

Lisätietoja koulutuksesta antavat

anu.heinonen@edu.lappeenranta.fi, puh. 0406602232

mikko.tilli@edu.lappeenranta.fi, puh. 0406526587


Tutustu myös alle kouluikäisten Seikkailudiplomiin!

Liikuntadiplomitehtävät

Diplomipohjat opettajalle