TYÖPAJAT

Estradi

Estradin kulttuuri- ja taidetyöpaja on tarkoitettu luovan alan työtehtävistä kiinnostuneille noin 18–30 -vuotiaille urapolkuaan etsiville työttömille nuorille aikuisille. 

Estradin nuorten kulttuuri- ja taidetyöpajalla pääset kokeilemaan erilaisia esittävän taiteen tuotantoihin liittyviä työtehtäviä mm. puvustuksen, lavastuksen, tuotannon, markkinoinnin sekä ääni- ja valoteknologian parissa. Lisäksi pääset osallistumaan viikoittain kokoontuvaan urapolkuryhmään, jossa löydät omia vahvuuksiasi ja tutustut alan koulutusvaihtoehtoihin ja mahdollisiin oppisopimuspaikkoihin. 

Työtaito ry/ Tää ja Nää paja

Yhes töihin! - hankkeessa voit ohjautua Työtaito ry:n Tää ja Nää pajalle työkokeiluun. Tää ja Nää pajan työalustana toimii kirpputoritoiminta. 

Työkokeilujakson aikana pääset tutustumaan monipuolisesti kaupan- ja ohjausalan työhön. Työkokeilun työtehtävät ja vastuut suunnitellaan yksilöllisesti sinun toiveidesi, osaamisesti ja tavoitteidesi mukaisesti. Työkokeilujakson aikana saat vahvistusta työtaitoihisi turvallisessa työpajayhteisössä. Jakson aikana kartoitamme osaamistasi ja pyrimme yhdessä löytämään sinulle sopivan työpaikan tai työkokeilupaikan alueen yhdistyksistä tai yrityksistä. Työpajajakson aikana saat tukea koulutukseen haussa sekä siirtyessäsi opiskelemaan. Halutessasi kartoitamme mahdollisuuksiasi työllistyä oppisopimuksella alueen yrityksiin.  


EKTA

Ennen siirtymistä työkokeiluun tai palkkatukityöhön yrityksiin,  Ektan toimipisteissä tai HyötyHallin kierrätysmyymälässä on mahdollisuus lyhyeen työkokeiluun.

Kivisalmen toimipiste

Kivisalmessa tehdään mm. tilojen tyhjennyksiä, kuormalavakierrätystä ja ulkoaluetöitä (kesä - syksy). Työkohteisiin siirrytään Ektan autoilla, joita saa ajaa B-ajokortin omaava.

Sammontorin asukastila

Asukastila on kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa kävijät voivat ottaa osaan esim. bingoon tai tietovisaan.

Asukastilassa työskentelee digiopastaja (asiakkaiden opastus tietotekniikkaan liittyvissä asioissa, mainosten laatiminen, asiakaspalvelu, kassanhoito ja muut tehtävät) ja asukastilan työntekijä (tehtäviin kuuluu avustavat keittiötyöt, asiakaspalvelu, asukastilan siivous ja muut tehtävät).

Kierrätyskeskus HyötyHalli

Kivisalmessa HyötyHallilla kierrätystavaratalon tehtäviä ovat myyntityö, kassanhoito sekä varastotehtävät ja autonkuljettaja.