Hakeminen

Mikäli urheilet tavoitteellisesti kohti kansallista tai kansainvälistä kärkeä lajissasi, toimi seuraavasti:

1) Hae urheiluakatemian toiminnassa mukana olevaan oppilaitokseen normaalia hakumenettelyä noudattaen

Yhteistyöoppilaitoksista tietoa löydät tästä.

- 2) Täytä hakemus urheiluakatemiaan sinulle oikeasta kohdasta tästä alta.Urheiluakatemiaan hakeminen:

Lappeerannan kaupunki järjestää mahdollisuuden akatemiatoimintaan. Kaikki kilpaurheilua harrastavat nuoret voivat hakea mukaan urheiluakatemiatoimintaan. Hakemus tulee täyttää vuosittain. Seurat tekevät omat päätöksensä siitä pystyykö tarjoamaan lajivalmennusta akatemiaharjoituksissa torstaiaamuisin 8 - 9.30 ja ketä hyväksyy mukaan akatemiaharjoitusryhmäänsä. Lajivalmennusten lisäksi torstaiaamuissa järjestetään yleisvalmennusta. Lappeenrannan yläkoulujen urheiluakatemiaryhmiin haetaan vuosittain ja seuraavan lukuvuoden toimintaan tulee hakea mukaan aina maaliskuun loppuun mennessä.

Imatran yläkouluilla järjestetään urheilijakoulutusta valinnaisaineena. Urheilijakoulutuksessa 8. ja 9. luokkalaiset harjoittelevat oman lajinsa valmentajan johdolla yhtenä aamuna viikossa, 8. luokkalaiset tiistaiaamuisin ja 9. luokkalaiset keskiviikkoaamuisin. Urheilijakoulutuksessa ovat mukana kaikki Imatran yläkoulut Mansikkala, Koski, Vuoksenniska ja Itä-Suomen koulu. Myös Ruokolahdelta ja joutsenosta on mahdollisuus hakea mukaan toimintaan. Urheilijakoulutukseen haetaan seitsemännen luokan keväällä valinnaisaineiden valinnan yhteydessä. Koulussa täytetään valinnaisainehaku, mutta jokaisen tulee täyttää sen lisäksi hakemus urheilijkoulutukseen tästä alta. 

Toiselle asteella siirtyvä opiskelija tai toisella asteella jo opiskeleva opiskelija täyttää hakemuksen tästä. Lukioissa ja ammattiopistossa on mahdollisuus kolmena aamuna (tiistai, keskiviikko ja perjantai) viikossa aamuharjoituksiin. Valmennuksesta vastaavat lähtökohtaisesti seurojen lajivalmentajat sekä mahdollisesti urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat. Urheiluakatemiaan otetaan urheilijoita, joilla on kansallista ja/tai kansainvälistä menestystä, maajoukkue-edustuksia tai urheilijan harjoittelu vastaa huippu-urheilun vaatimuksia.Haku urheiluakatemiaan kattaa koko toisen asteen, mutta akatemiaurheilijakriteerien täyttymistä tarkastellaan kuitenkin säännöllisesti ja urheilijastatus voidaan tarvittaessa poistaa. Hakemus akatemiaan tulee täyttää maaliskuun loppuun mennessä.

Korkea-asteella opiskelevana  urheilija voit hakea mukaan urheiluakatemiaan. Hakemuksen voit täyttää tästä alta. Urheiluakatemiaan haku korkea-asteella on käynnissä koko ajan.

Kriteerit:

Akatemialajeja ovat kaikki ne lajit, joissa opiskelija täyttää urheilijakoulutusopiskelijalle asetetut kriteerit. Yleisiä kriteerejä ovat vaadittava harjoittelun laatu, vastuuvalmentaja ja koulunkäynnin sujuva suorittaminen. Valmennuksesta vastaavat lähtökohtaisesti seurojen lajivalmentajat sekä mahdollisesti urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat. Urheiluakatemiaan otetaan urheilijoita, joilla on kansallista ja/tai kansainvälistä menestystä, maajoukkue-edustuksia tai urheilijan harjoittelu vastaa huippu-urheilun vaatimuksia.

 

Valintaperusteet:

- Urheilijalla on opiskelupaikka jossain urheiluakatemian oppilaitoksessa

- Urheilija on tai tähtää urallaan kansalliselle tai kansainväliselle huipulle

- Seura/urheilija pystyy järjestämään valmennuksen akatemian edellyttämällä tavalla

- Urheilija pystyy toimimaan akatemian sääntöjen mukaan

- Toisen lajin hakija ei kilpaile paikasta toisen lajin hakijan kanssa. Tila- ja valmennusresurssit lajien välillä ovat erilaiset, joten mukaan valittavien urheilijoiden määrä vaihtelee lajeissa.

 

Valinnat:

- valinnat tehdään yhdessä valmentajien kanssa

- Kun hakemus on käsitelty, tulee päätöksestä tieto sähköpostitse/postitse

- koordinaattori ilmoittaa yhteistyöoppilaitoksille akatemiavalinnoista