Yhteistyökumppaneiden palveluja

Olkaa yhteydessä yhteistyökumppaneihin, joiden palvelut teitä kiinnostavat. Toteutus voi olla myös Eräviikon ulkopuolella, jos niin yhdessä sovitte.Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ja Erähiihtotoimikunta

Ekoaseammunta kokeilupäivä kouluille 14.-18.2. ja 21-25.2.2021. Ilmoita kiinnostuksesta ilmoittautumisen yhteydessä.

Järjestämme maksuttoman ekoaseammuntakokeilun koulunne liikuntasalissa (tilatarve min 12 x 18 m) klo 9-15 välisenä aikana.  Valitsemanne luokat voivat osallistua oman opettajan ohjauksessa. Päivän aikana osallistua voi useita luokkia. Lasertekniikkaa hyödyntävät ekoaseet soveltuvat kaikille, myös erityisryhmille. 

Voimme toteuttaa päivän 10 koululla. Ensisijassa ovat koulut, joille kokeilua ei viime vuonna järjestetty.

Yhteyshenkilö

Lasse Heiskanen, lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, p. 0405001849 lasse.heiskanen@eklu.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Saimaan ammattiopisto, Sampo

Metsä-, luonto- ja ympäristöala

Saimaan ammattiopiston Luonto- ja ympäristöalan opiskelijat liikkuvat Sampomobiililla (asuntoauto) halukkaille ala- ja yläkouluille tai päiväkodeille, aikavälillä klo 9-15.

Opiskelijat kertovat ja teettävät ikäluokalle sopivia tehtäviä esim. jokamiehenoikeuksista, retkietiketistä, retkikeittimistä, retkeilyvarusteista, luonnontuotteista esim. sienet, marjat, yrtit, koristemateriaalit.

Tekemistä mm. tulenteko tuluksilla, lumikenkäily (jos on lunta), lumen sulattaminen juomavedeksi.

Linkissä Sampomobiilista:

https://www.edusampo.fi/opiskelemaan/opiskelu_sampossa/opiskeluarki/oppimisymparistot/sampomobiili

Yhteyshenkilöt: 
Maiju Muona, tuntiopettaja, p. 0400 685 153, maiju.muona@edusampo.fi
Salme Muurikka, p. 040 183 1249, salme.muurikka@edusampo.fi


Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö

Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiö kertoo mielellään Etelä-Karjalan alueen retkeilymahdollisuuksista niin omien kohteiden kuin esimerkiksi kuntien ylläpitämien reittien osalta. Virkistysaluesäätiö ylläpitää maakunnallista retkeilysivustoa osoitteessa www.ekarjala-retkeily.fi. Sieltä löytyy monia vinkkejä kivoiksi reiteiksi ja retkikohteiksi. Mahdollisuuksien mukaan toteutamme opastuksia koululaisille omissa retkikohteissamme. Ota yhteyttä ja ehdota yhteistä retkeä!

Toteutamme palveluita kysynnän mukaan ympäri vuoden. Pääsääntöisesti retkipäivät painottuvat toukokuulle.

Yhdyshenkilö: Mari Matikainen, p. 040 732 4670, mari.matikainen@ekarjala.fi, 1.2.2022 alkaen: Hanna Ollikainen, p. 040 823 5105, hanna.ollikainen@ekarjala.fi


Suomen luonnonsuojeluliitto

Muulloinkin kuin eräviikolla

  • Ulkoleikkejä varhaiskasvatukseen ja alaluokille (Anne Kuhanen)
  • Norppa-aiheisia oppitunteja/kuvaesityksiä kaikenikäisille räätälöitynä (Sanna Leppänen)
  • Norppaturvallisen katiskan rakentaminen -työpajat 5.-6. lk ylöspäin (Kaarina Tiainen, Hanne Kosonen)
  • Saimaannorppa-aiheinen näyttely, joka on helposti siirrettävissä paikasta toiseen. Sitä voimme tarjota esim. muutamaksi päiväksi - viikoksi kerrallaan kouluille.

Yhteyshenkilö: Kaarina Tiainen, saimaannorppa-asiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto / Etelä-Karjala, p. 050 530 3270, kaarina.tiainen@sll.fi


Partiolippukunta Lappeen Tuulitytöt ry

Lippukuntamme järjestää viikottaista toimintaa 7-vuotiaista ylöspäin sammonlahden kirkon tiloissa Suomen partiolaisten tekemää ikäkausiohjelmaa apuna käyttäen.

Esittelemme toimintaamme leikkien ja retkeilykalustoa apunakäyttäen. Esittelymme suuntautuu eskari-ikäisille ja koulun aloittaneille, mutta vanhemmillakin toki mahdollisuus osallistua jos kiinnostusta. 

Voimme tarjota esittelyä 22.2., 23.2. ja 24.2. ja muina aikoina erikseen sopimalla. 

Yhteyshenkilö: lippukunnanjohtaja Mette Turkia, p. 040 484 6284, lappeentuulitytot@gmail.com 


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Tarjoamme helmikuussa Eräviikolla 2022 Etelä-Karjalan päiväkodeille ja kouluille koulupäivien aikana pilkintää ja halutessa myös jääturvallisuuskoulutusta. Toiminta tapahtuu kalastusohjaaja Lauri Lehtolan ja paikallisten kalastussseurojen opastuksella. Toiminta räätälöidään osallistujien iän mukaan ja tämä sopii päiväkoti-ikäisistä yläasteikäisiin.

Yhteyshenkilö: Lauri Lehtola, lauri.lehtola@vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 433 9349


Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistys

Riistaan ja riistanhoitoon liittyvää koulutusta ja neuvontaa koululaisille ympäri vuoden

Yhdyshenkilö: Timo Hanninen, etela-saimaa@rhy.riista.fi, p. 0400 658 201


Valtakunnallinen erä- ja luontokulttuurimuseo 

Imatran nykyisen kaupungintalon tiloihin avautuu lähivuosina valtakunnallinen erä- ja luontokulttuurimuseo. Museon taustalla on Suomen Erämuseosäätiö.  Osana Etelä-Karjalan eräviikkoa keräämme lasten ja nuorten ajatuksia siitä, minkälaisia sisältöjä ja toimintoja tuleva erä- ja luontokulttuurimuseo voisi sisältää.  Hyödynnämme kerättyä aineistoa tulevan museon ja siihen linkittyvien toimintojen suunnittelussa. Nyt on siis mahdollisuus vaikuttaa!

Osallistua voi kirjoittaen tai piirtäen 31.3. mennessä. Voitte toteuttaa työt esimerkiksi osana kielten, luonnontieteiden ja kuvaamataidon opetusta! Alla info aiheesta ja ohje tehtäviin varhaiskasvatuksessa ja koulussa. 

Yhteyshenkilö: Mona Taipale, Eräpöhinää -hanke, projektipäällikkö mona.taipale@imatra.fi tai p. 020 617 2257

www.eraluontomuseo.fi 

www.imatra.fi/erapohinaa