Seikkailudiplomi

Tervetuloa seikkailemaan Hemmo Hirven, Lili Pupun, Kerttu Ketun, Saima Norpan ja Sisu Suden kanssa!


Seikkailudiplomi on alle kouluikäisten liikunnallinen ja iloisesti kuvitettu tehtävämateriaali, jota voivat käyttää niin perheet kuin varhaiskasvattajatkin.

Seikkailudiplomi on riemukas tapa tutustua liikuntaan monipuolisesti. Liikunnallista tekemistä on luvassa ympäri vuoden. Seikkailkaa syksyllä metsässä, laskekaa talvella mäkeä ja rakentakaa lumesta, tutkikaa luontoa keväisellä lintu- ja ötökkäretkellä sekä nauttikaa kesällä rantaleikeistä. Pallotelkaa, taituroikaa, temppuilkaa sekä rentoutukaa. Seikkailudiplomin parissa pääsette tutustumaan uusiin lajeihin. Iloa seikkailudiplomin suorittamiseen! 

Materiaaleja on kaksi: 5-6-vuotiaille taitotassuille ja alle 5-vuotiaille pikkutassuille. Voitte tulostaa valmiit materiaalit ja aloittaa seikkailukorttien tekemisen heti. Seikkailukortteja on neljä: yksi jokaiselle vuodenajalle. Jokaisessa seikkailukortissa on noin kymmenen tehtävää. 

Seikkailudiplomin paikalliset eli villikortti -tehtävät  on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä lappeenrantalaisten urheiluseurojen, liikunta-alan toimijoiden sekä kaupungin kanssa.  Villikortti on keskeinen osa diplomia, sillä se yhdistää paikalliset liikunta-alan toimijat ja diplomin suorittajat. Mikä tahansa kunta voi kerätä oman villikortti -osion ja liittää sen Seikkailudiplomiin.

Seikkailudiplomin kehittäjät ovat lappeenrantalaiset luokanopettajat Anu Heinonen ja Mikko Tilli sekä Lappeenrannan varhaiskasvatuksen Vipinää ja Kipinää -hankkeen Jenna Backman ja Emilia Ketvell. Myös EKLU on osallistunut materiaalin kehittämiseen.

Lisätietoa Seikkailudiplomista antavat

anu.heinonen@edu.lappeenranta.fi, puh. 0406602232
mikko.tilli@edu.lappeenranta.fi, puh. 0406526587


Tutustu myös alakoululaisten Liikuntadiplomiin!⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠