Kilpailu

Eräviikon 2025 tunnuksen suunnittelukisa


Teemana Saimaa

Kisaan voivat osallistua kaikki mukaan ilmoittautuneet koulut ja varhaiskasvatusyksiköt. Osallistua voi lähettämällä työt 11.3.2024 mennessä toimisto@eklu.fi.

  • Eräviikon tunnuksena käytettävän kuvan valitsee raati, joka koostuu Eräviikon järjestäjistä ja suojelijasta. Kuvaa käytetään vuoden 2025 eräviikon markkinoinnissa
  • Kuvakilpailun teemana: kivaa tekemistä Saimaalla. Kuvissa kiinnitetään huomio kulttuuri- tai luontonäkökulmaan osana jääkauden muovaamaa maisemaa.
  • Osa kuvista valitaan näytille Imatran kirjaston Geopark kulmaukseen kesän 2024 ajaksi.

Lähettämällä työn kilpailuihin tekijä antaa samalla EKLU:lle oikeuden hyödyntää työtä Eräviikon viestinnässä.


Eräviikon tunnus

Ideoi ja toteuta persoonallinen Eräviikkoa havainnoiva kuva, tänä vuonna Saimaa teemalla.

Toteutus:  

●  Tee kuva mustavalkoisena piirtämällä tai graafisella piirto-ohjelmalla A4-kokoisena pystysuuntaisesti (voi olla myös A5 tai A6 kunhan kuvasuhde on sama). 

Älä lisää tekstiä kuvaan, vaan huomioi ja jätä sille tilaa ylä/alareunaan (teksti: Etelä-Karjalan Eräviikko + vuosiluku)! 

● Voit tehdä aluksi useita pieniä luonnoksia ja antaa ideallesi aikaa  

● Kun valitset parhaan ideasi luonnostele se käsin paperille tai piirrä koneella piirto-ohjelmalla kuten vain haluat. Pyri tekemään huolellinen ja pelkistetty esitys mikä kestää pienentämistä sekä suurentamista.  

● Lopullinen kuva tulee toimittaa digitaalisessa muodossa kuvatiedostona (jpg, png). Skannaa käsin tehty työ meille (ei valokuvaa).

● Voittajakuva jälkikäsitellään ja siihen voidaan lisätä Eräviikon sinistä väriä. 

ESIMERKKEJÄ KUVAN JA TEKSTIN LOPULLISESTA ASETTELUSTA 

Lisäohjeita: 

● Mieti millainen on hyvä logo tai liikemerkki?  

● Hyvä tunnus toimii monessa koossa ja sen visuaalinen ilme ei kärsi vaikka sen koko muuttuisi 1cm - 1m välillä.  

● Hyvä tunnus on tarpeeksi pelkistetty, jotta sen sanoma pääsee tehokkaasti esille. Tyylittely lisää merkin huomioarvoa ja helpottaa sen käyttöä eri tarkoituksiin esim. painaminen kankaalle ym.