Etelä-Karjalan Urheiluakatemia haluaa tukea nuoria urheilijoita matkalla huipulle

20.11.2020

Etelä-Karjalan Urheiluakatemialle on perustettu urheilijoiden Top Team. Urheiluakatemian tarkoituksena on tukea teamiin valittujen urheilijoiden matkaa kohti lajinsa valtakunnallista ja kansainvälistä kärkeä. Top Teamin myötä halutaan lisätä yhteistyötä urheilijan, valmentajan ja taustajoukkojen kanssa sekä auttaa urheilijaa saavuttamaan asiantuntijapalveluita valmentautumisensa tueksi. Asiantuntijapalveluita voivat olla esimerkiksi fyysinen valmennus, ravintovalmennus, hieronta tai urheilijan terveyspalvelut. Kokonaisuus suunnitellaan yhdessä urheilijan ja valmentajan kanssa. 

Urheiluakatemiatoiminnan tavoitteena on, että lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa potentiaalinsa ja tämän teamin lanseeraus on yksi toimenpide tätä tavoitetta tukemaan maakunnassamme, kommentoi urheiluakatemian koordinaattori Elina Sinisalo. 

Teamiin mukaan pystyi hakemaan urheiluakatemian sisäisellä haulla. Teamiin ensimmäisenä valitut urheilijat ovat judoka Joonas Haikulainen (Lappeenrannan judoseura Kamiza), uimari Niko Matela (Lappeenrannan Uimarit), pesäpalloilija Essi Rytteri (Pesä Ysit) ja kivääriampuja Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo). 

Teamin kriteerejä ovat menestyminen omassa ikäluokassa ja mahdollinen maajoukkuestatus, eteläkarjalaisen urheiluseuran edustaminen sekä menestystavoitteet ja -potentiaali tulevaisuudessa. 


Lisätietoja: 

Elina Sinisalo
urheiluakatemian koordinaattori, Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry 
elina.sinisalo@eklu.fi, puh. 040 9524843


Etelä-Karjalan Urheiluakatemia on Suomen Olympiakomitean hyväksymä kasvattajaurheiluakatemia.  Etelä-Karjalan Urheiluakatemia on koko Etelä-Karjalan maakunnan alueella toimiva oppilaitosten, urheiluseurojen ja yhteistyötahojen verkosto. Toimintaa tukee Opetus- ja Kulttuuriministeriö, kaupunkien liikunta- ja kasvatustoimet ja Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Etelä-Karjalan Urheiluakatemian tarkoituksena on tehostaa perusopetuksen, toisen asteen ja korkea-asteen koulutuksen järjestäjien yhteistyötä urheilijoiden opetuksessa ja valmennuksessa sekä niihin liittyvissä tukipalveluissa. Suunnitelmallisella yhteistyöllä vahvistetaan urheilijaopiskelijan mahdollisuuksia toteuttaa urheilun ja opiskelun yhdistävää kaksoisuraa sekä sen lisäksi vahvistaa valmentautumista urheilijauralla etenemiseksi.  Urheiluakatemiatoiminnan piirissä on tällä hetkellä 550 nuorta urheilijaa.