Essi Rytteri

Julkaistu 5/2021

Kuka olet ja kerro lyhyesti tähän astisesta urheilu-urastasi? 

- Essi Rytteri, 19 vuotta. Aloitin pesäpallon pelaamisen 9-vuotiaana. Tällä hetkellä pelaan Lappeenrannan Pesä Yseissä naisten superpesistä. Tuleva kausi on kolmas kauteni edustusjoukkueen mukana. 

Missä opiskelet ja miten opintojen ja urheilun yhteensovittaminen on onnistunut?

- Opiskelen Kimpisen Lukiossa kolmatta vuotta. Opiskelun ja urheilun yhteensovittaminen on ollut minulle suurimmalta osalta helppoa. Käyn lukion neljään vuoteen ja olen tehnyt tarkoituksella kevään ja syksyn jaksot helpoimmiksi, kun pelikausi on keväällä aluillaan ja syksyllä vielä hetken käynnissä.


Mitä omassa harjoittelussa ja kilpailukaudella on juuri nyt menossa?

- Meillä on tällä hetkellä menossa viimeistelykausi harjoittelussa. Fysiikan osalta tehdään tällä hetkellä nopeutta, nopeusvoimaa sekä lajivoimaa. Lajin osalta tehdään lähinnä toistoja sekä viimeisiä silauksia yhteispeliin.


Mikä urheilussa on parasta ja paras muisto urheilun parista?

- Urheilussa parasta on joukkue sekä tunteet, joita urheilu luo. Peleissä ja urheilun parissa koetut tunteet ovat sellaisia, joita muualta ei saa.

Paras muistoni urheilun parissa on ensimmäinen pelini pääsarjatasolla vuonna 2019. Pienestä asti olen haaveillut pelata superpesistä ja silloin yksi unelmistani toteutui. 

Tulevaisuuden tavoitteet urheilussa ja opiskeluissa?

Tavoitteeni urheilussa on olla joku päivä paras lukkari Superpesiksessä. Lisäksi suurin unelmani urheilun parissa olisi voittaa mestaruus. 

Opiskelussa tavoitteenani on tulevaisuudessa päästä opiskelemaan Jyväskylään liikuntabiologiaa tai liikuntapedagogiikkaa.

Terveiset nuorille/nuoremmille urheilijoille?

Muistakaa välillä hengähtää ja levätä arjen keskellä. Muistakaa myös nauttia urheilusta!