Emmi Hyrkäs

Julkaistu 5/2021

Kuka olet ja kerro lyhyesti tähän astisesta urheilu-urastasi?

Olen Emmi Hyrkäs, 25-vuotias ampumaurheilija Simpeleeltä. Kivääriammunnan olen aloittanut jo pienenä tyttönä ja pikku hiljaa siitä muodostui iso osa elämää. Maajoukkueeseen olen kuulunut reilut kuusi vuotta ja parhaimmat saavutukset ovat MC 6. sija ja EM 7. sija mixed team-kilpailussa sekä henkilökohtaiset 11. sija EM-kilpailussa ja 13. sija MC-kilpailussa.

Missä opiskelet ja miten opintojen ja urheilun yhteensovittaminen on onnistunut?

Opiskelen liiketaloutta LAB-ammattikorkeakoulussa verkkotutkintona. Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on sujunut hyvin. Kaikki opinnot ovat verkossa, joten voin opiskella missä vain.

Mitä omassa harjoittelussa ja kilpailukaudella on juuri nyt menossa?

Tällä hetkellä olen Frankfurtin lentokentällä odottamassa lentoa takaisin Suomeen. Viimeiset pari viikkoa ovat kuluneet EM-kilpailuissa Kroatiassa, jossa paras sijoitus oli jo tuo mainitsemani 7. sija pienoiskiväärin mixed teamissa Juho Kurjen kanssa. Tämän jälkeen pari viikkoa lepoa ja treeniä ja sitten Kroatiaan takaisin maailman cuppiin. Loppu kesästä SM-kilpailut.

Mikä urheilussa on parasta ja paras muisto urheilun parista?

Itsensä voittaminen ja oman kehityksen huomaaminen ja onnistumisen tunne. Parhaat muistot ovat kilpailureissuilta maajoukkuekavereiden kanssa.

Tulevaisuuden tavoitteet urheilussa ja opiskeluissa?

Opiskelussa tavoitteena valmistua parin vuoden päästä ja ehkä urheilu-uran jälkeen suorittaa maisterin tutkinto. Urheilussa tavoitteena ensi vuoden MM-kilpailut ja Olympialaiset 2024. Kilpailullisten tavoitteiden lisäksi suoritustekniikan parantaminen, oman tien löytäminen ja treenien tehostaminen.

Terveiset nuorille/nuoremmille urheilijoille?

Harjoitelkaa ahkerasti ja viisaasti, mutta muistakaa myös aina pitää ilo mukana tekemisessä.