Kouluissa ja päiväkodeissa eräteema viikolla 8

18.2.2021

Etelä-Karjalan Eräviikko järjestetään 22.-26.2.

Viikon teemat ovat luontoliikunta, erätaidot, perinteet ja eteläkarjalainen luonto. EKLU ja Erähiihtotoimikunta kutsuivat kaikki halukkaat varhaiskasvatus- ja perusopetusyksiköt toteuttamaan eräviikkoa. 44 yksikköä kahdeksasta kunnasta ilmoittautui mukaan. Koulut ja päiväkodit ovat itse suunnitelleet eräviikkonsa sisällön, lisäksi he voivat hyödyntää Eräviikon maakunnallisten kumppanien apua viikon toteutuksessa ja osallistua eräviikon kisoihin.

Lappeenrannan liikuntatoimi järjestää eräviikolla Lähiluonto tutuksi –kampanjan, jossa kannustetaan luonnossa liikkumiseen ja tehdään paikallisia kohteita tutuksi jakamalla omia luontokuvia sosiaalisessa mediassa. Myös Imatran liikuntapalvelut kannustaa kuntalaisia osallistumaan eräviikkoon ja jakamaan sosiaalisessa mediassa kuvia luonnossa liikkumisesta sekä osallistumaan eräaiheisten palkintojen arvontaan.

Eräviikon viikonloppuna 27.-28.2. järjestetään perinteinen Erähiihto, jonka ohjeet löytyvät myöhemmin eräviikon sivuilta ja erähiihdon facebookista.

Eräviikon jälkeen EKLU kerää koulujen ja päiväkotien sekä kumppanien hyviä kokemuksia toteutuksesta ja järjestää avoimen webinaarin 26.3. Tilaisuudessa myös palkitaan eräviikon kisoihin osallistuneita ja Saimaa-ilmiö palkitsee yhden eräviikkoa ansiokkaasti toteuttaneen koulu- tai päiväkotiryhmän yllätyspalkinnolla.

Lisätietoa Etelä-Karjalan eräviikon sisällöistä, kumppaneista ja toteuttajista >> Eräviikko

Lapsia Suomen Luonnonsuojeluliiton järjestämällä norppaoppitunnilla
Norppaoppitunti, Suomen Luonnonsuojeluliitto/ Kosonen

Seuraa ja jaa somessa

#EKeräviikko2021

 #EKeräviikko