Koronaohjeita

25.8.2020

Olympiakomitean ohjeet liikuntaan ja urheiluun

Eksoten  ohjeistus Etelä-Karjalan alueelle

AVI ohjeistus mm. tapahtumien järjestämiseen

EKLU:n omiin tapahtumiin ja koulutuksiiin osallistujille


8.10. Eksoten tiedote:

Tapahtumien järjestäminen sallitaan toistaiseksi Aluehallintoviraston voimassa olevien ohjeiden mukaisesti. Turnaustyyppisten urheilutapahtumien järjestäminen sallitaan alueella toistaiseksi, mutta nyt annetun suosituksen mukaan joukkueet eivät saa kohdata kuin urheilusuorituksen aikana. Tapahtumien järjestäjien suositellaan kiinnittävän huomiota turvavälien toteutumiseen, maskien käyttöön sekä yleisiin hygieniaohjeisiin. Voimassa on tapahtumia koskeva kasvomaskisuositus. Tapahtuman järjestäjät ovat itse vastuussa järjestämästään tapahtumasta ja sen terveysturvallisuuden suunnittelusta ja toteutumisesta

10.9. Eksoten tiedote:

Harrastustoiminnan osalta kehotamme noudattamaan lajiliittojen antamia tai keskusjärjestötasolta annettuja ohjeita. Mikäli paikallisten ohjeiden antaminen katsotaan tarpeelliseksi, antaa Eksote tarkempia ohjeita tilanteen niin vaatiessa.

Toistaiseksi kehotamme noudattamaan toiminnassa sille annettuja ohjeita, turvavälejä, hyvää käsihygieniaa ja pysymään lievissäkin flunssaoireissa kotona. Harrastustoimintaan tulee osallistua vain terveenä.

Myös vapaa-ajan viettotapoihin kannattaa kiinnittää huomiota ja välttää suuria ihmisjoukkoja, jossa turvaväleistä huolehtiminen on mahdotonta.

Lasten harrastustoimintaan kehoitamme käyttämään eksoten varhaiskasvatukselle ja koulutoimelle antamaa ohjeistusta:

- vain täysin terveenä mukaan harrastustoimintaan

- sairastunut henkilö voi palata toimintaan joko negatiivisen koronatestin saatuaan tai vietettyään yhden oireettoman päivän kotona.

Ohjeet yleisötilaisuuksien ja leirien järjestämiseen.