Suvi Savolainen aloitti työvalmentajana #seurahommia -hankkeessa

16.6.2021

Savolainen aloitti nuorten työllistymistä lisäävässä hankkeessa


EKLU aloitti alkuvuodesta maakunnallisen liikunnan ja urheilun työllisyyshankkeen, joka tarjoaa seuroille ja muille yhdistyksille mahdollisuuden palkkatuella työllistämiseen. Työnantajina toimivat urheiluseurat, joiden valtuuttamina EKLU hoitaa palkkatukeen liittyviä asioita heidän puolestaan. 

#seurahommia -hanke toimii koko maakunnan alueella työllistämispalveluiden tuottamisessa ja mahdollisuuksien luomisessa. Hankkeen avulla luodaan työpaikkoja urheiluseurojen monipuolisiin työtehtäviin. Hankkeeseen koordinaattorin lisäksi työllistämishankkeeseen on palkattu nyt Suvi Savolainen.

Hankkeen työvalmentaja Suvi Savolainen, 32, on sosionomi, joten työ monipuolisen verkoston ja nuorten työllistämisen parissa on mieleinen. Seuratoiminta on tullut myös tutuksi karaten myötä Imatran Kusankussa, yli 25 vuoden aktiivitausta lajin parissa ja viimeiset 10 vuotta karatevalmentajana antavat hyvän pohjan hankkeen pariin.

- Valmentava työote, jossa keskiössä on yksittäisen asiakkaan potentiaalin löytäminen ja sen vahvistaminen on työvalmentajalle tärkeä taito hallita. Osallistava ja kunnioittava vuorovaikutuksellinen toimintapa tulevat myös luonnostaan käyttöön hankkeessa. Pääasiassa tärkeintä on, että asiakas kokee minun olevan käytettävissä oleva vierelläkulkija.

Nuorten hyvinvointi on lähellä sydäntä, koen että osaamiseni ja kokemukseni avulla pystyn auttamaan ja tukemaan nuoria. Tämän hankkeen kautta pääsen tekemään työkseni taas sitä minkä mielestäni hyvin osaan ja mitä aidosti haluan tehdä, Savolainen iloitsee.

- Työ alkoi yhteydenotoilla verkostoihin ja nuoriin. Hankkeen tutuksi tekeminen ja työtehtävien kartoitus ja niiden jakaminen koordinaattorin kanssa kuuluvat myös lähtötilanteeseen, Savolainen luettelee.

Suvi Savolainen seisoo Imatran urheilutalon edustalla
Suvi Savolainen