Yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden urheiluakatemiaan hakeminen maaliskuun loppuun mennessä

20.2.2020

Urheiluakatemiatoiminnalla mahdollistetaan  urheilusta innostuneille tavoitteellisille nuorille mahdollisuus harjoitella koulupäivän yhteydessä.  Urheiluakatemia on verkosto, johon kuuluvat mm. alueen oppilaitokset (yläkoulut,  lukiot, ammattiopisto, korkea-aste), alueen urheiluseurat, valmentajat ja asiantuntijat.  

Mikäli urheilet tavoitteellisesti omassa lajissasi toimi seuraavasti:

1) Hae urheiluakatemian toiminnassa mukana olevaan oppilaitokseen normaalia hakumenettelyä noudattaen

Yhteistyöoppilaitoksista tietoa löydät tästä.

- 2) Täytä hakemus urheiluakatemiaan sinulle oikeasta kohdasta maaliskuun loppuun mennessä täältä.

Yläkoulut Lappeenranta:

Lappeerannan kaupunki järjestää mahdollisuuden akatemiatoimintaan. Kaikki kilpaurheilua harrastavat nuoret voivat hakea mukaan urheiluakatemiatoimintaan. Hakemus tulee täyttää vuosittain. Seurat tekevät omat päätöksensä siitä pystyykö tarjoamaan lajivalmennusta akatemiaharjoituksissa  torstaiaamuisin 8 - 9.30 ja ketä hyväksyy mukaan akatemiaharjoitusryhmäänsä. Lajivalmennusten lisäksi torstaiaamuissa järjestetään yleisvalmennusta.

Yläkoulut Imatra:

Imatran yläkouluilla järjestetään urheilijakoulutusta valinnaisaineena. Urheilijakoulutuksessa 8. ja 9. luokkalaiset harjoittelevat oman lajinsa valmentajan johdolla yhtenä aamuna viikossa, 8. luokkalaiset tiistaiaamuisin ja 9. luokkalaiset keskiviikkoaamuisin.  Myös Ruokolahdelta ja Joutsenosta on mahdollisuus hakea mukaan toimintaan. Urheilijakoulutukseen haetaan seitsemännen luokan keväällä valinnaisaineiden valinnan yhteydessä. Koulussa täytetään valinnaisainehaku, mutta jokaisen tulee täyttää sen lisäksi hakemus urheilijkoulutukseen. 

Toinen aste:

Toiselle asteella siirtyvä opiskelija tai toisella asteella jo opiskeleva opiskelija täyttää hakemuksen tästä. Lukioissa ja ammattiopistossa on mahdollisuus kolmena aamuna (tiistai, keskiviikko ja perjantai) viikossa aamuharjoituksiin. Valmennuksesta vastaavat lähtökohtaisesti seurojen lajivalmentajat sekä mahdollisesti urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat. Urheiluakatemiaan otetaan urheilijoita, joilla on kansallista ja/tai kansainvälistä menestystä, maajoukkue-edustuksia tai urheilijan harjoittelu vastaa huippu-urheilun vaatimuksia.

Valinnat:

Akatemialajeja ovat kaikki ne lajit, joissa opiskelija täyttää urheilijakoulutusopiskelijalle asetetut kriteerit. Yleisiä kriteerejä ovat vaadittava harjoittelun laatu, vastuuvalmentaja ja koulunkäynnin sujuva suorittaminen. Valmennuksesta vastaavat lähtökohtaisesti seurojen lajivalmentajat sekä urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat. Urheiluakatemiaan otetaan urheilijoita, joilla on kansallista ja/tai kansainvälistä menestystä, maajoukkue-edustuksia tai urheilijan harjoittelu vastaa kilpa- ja huippu-urheilun vaatimuksia.

Hakemukset käsitellään ja valinnat tehdään yhteistyössä valmentajien  kanssa.  Päätöksistä tulee tieto postitse/sähköpostitse ja koordinaattorin kautta menee tieto yhteistyöoppilaitoksille akatemiavalinnoista.