Maksuttomia verkkokoulutuksia

2.12.2021

Puhtaasti paras

on verkkokoulutus, jonka avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu Maailman antidopingsäännöstöön, joka tuli voimaan 1.1.2021. Koulutuksen voi suorittaa myös englanniksi tai ruotsiksi.

Puhtaasti paras -verkkokoulutus - Suek

Olympiakomitean ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Tervetuloa ohjaajaksi

Aloitteleville ja uusille lasten ohjaajille suunnattu koulutus. Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää lasten ohjaajan tehtävään. Koulutus sisältää perustietoa lasten urheilusta ja liikunnasta sekä vinkkejä ohjauksen suunnitteluun, toteutukseen ja omaan kehittymiseen ohjaajana.

Ohjaajakoulutus (olympiakomitea.fi)

Suomen Olympiakomitea (oppimisareena.fi)


Vastuullinen valmentaja

Kurssilla tutustut vastuulliseen ja hyvään valmentamiseen sekä opit fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä. Kurssin suorittamalla osoitat sitoutumisesi vastuulliseen valmentamiseen. Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille urheilun ja liikunnan parissa toimiville ohjaajille ja valmentajille. Verkkokurssi on maksuton 31.12.2021 (sen jälkeen 10e).

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi - Suomen Olympiakomitea

Et ole yksin -verkkokoulutus

tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Koulutuksessa käydään läpi aiheita kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Kurssi sisältää erilaisia harjoituksia ja tehtäviä. Verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Kurssin voi käydä myös englannin kielellä. 

Verkkokoulutukset - Et ole yksin


Häirintä urheilussa -nuorten verkkokurssi

Häirintä urheilussa -nuorten verkkokurssi on suunnattu 13-25-vuotiaille, urheilutoiminnassa mukana oleville urheilijoille, urheilutoimijoille, valmentajille ja seuratoimijoille. Kurssi on ilmainen ja sen voi suorittaa myös osissa. Kurssia voi hyödyntää myös nuorille suunnatuissa koulutuksissa, kouluissa ja nuorten urheiluleireillä.

Häirintä urheilussa -verkkokurssin aikana käydään läpi mitä on seksuaalisuutta loukkaava ja sukupuoleen perustuva häirintä. Kurssi tarjoaa työkaluja toimia, jos nuori kohtaa tai havaitsee häirintää urheilutoiminnassa. Lisäksi kurssin aikana pohditaan omien rajojen merkitystä osana hyvinvointia.

Verkkokoulutukset - Et ole yksin


Seuran hallinto

Hyvä hallinto takaa tehokkaan ja toimivan seuran. Silloin seurassa voidaan keskittyä itse päätarkoitukseen eli urheiluun. Tällä kurssilla käymme läpi seuran hyvää hallintoa ja siihen liittyviä yhdistystoiminnan perusperiaatteita.

Kurssi on suunnattu kaikille seuroissa toimiville ja etenkin seurojen hallituksissa työskenteleville.  

Seuran hallinto (olympiakomitea.fi)


Taloushallinnon verkkokoulutukset

Taloushallinnon verkkokoulutus - Suomen Olympiakomitea


Viestintä ja markkinointi

Miksi konseptointi kannattaa

Miksi konseptointi kannattaa, Olympiakomitea, teoria - YouTube