Lähes 400 liikuntaehdokasta

23.3.2023

22.03.2023 | OLYMPIAKOMITEA 


Tässä ovat lähes 400 liikuntaehdokasta!


Haluaisitko äänestää eduskuntavaaleissa ehdokasta, jonka sydän sykkii liikunnalle ja urheilulle?

Tänään alkaneen ennakkoäänestyksen myötä Suomen Olympiakomitea on julkistanut #liikuntaehdokas-listauksen. Liikuntaehdokkaaksi on ilmoittautunut 376  eduskuntavaaliehdokasta ympäri maan.

Katso tästä linkistä liikuntaehdokkaaksi ilmoittautuneet

Ehdokkaat ovat allekirjoittaneet Liikettä Suomeen – liikunnan ja urheilun manifestin, jossa he sitoutuvat edistämään liikettä, liikuntaa ja urheilua. Kampanjassa liikunta- ja urheiluyhteisö on haastanut puolueet ja ehdokkaat nostamaan liikkeen, liikunnan ja urheilun lisäämisen tulevan hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi.

– Upea määrä ehdokkaita on lähtenyt liikuntaehdokkaaksi. Ehdokkaita löytyy kaikista puolueista ja kaikista manner-Suomen vaalipiireistä. Toivomme, että eduskuntaan valitaan mahdollisimman monta ehdokasta, joiden sydän sykkii liikunnalle ja urheilulle, sanoo Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja Petri Keskitalo.

Eniten liikuntaehdokkaita on kokoomuksella (83), vihreillä (61) ja SDP:llä (45). Seuraavaksi eniten liikuntaehdokkaita on keskustalla (40), perussuomalaisilla (32), Liike Nytillä (23), RKP:llä (21) ja kristillisdemokraateilla (20).

– Liikkumattomuuskriisi on vakava yhteiskunnallinen ongelma, joten tarvitsemme kaikkia puolueita taistelemaan liikkumattomuutta vastaan. Kunnianhimoisemmille liikuntapoliittisille päätöksille on vahvat perusteet. On tärkeää, että liikuntaehdokkaat vievät liikunnan ja urheilun ilosanomaa eduskuntaan, sanoo Keskitalo.

Lue lisää:
#LiikettäSuomeen-kampanja

Lisätietoja:
liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja Petri Keskitalo, petri.keskitalo@olympiakomitea.fi