Etelä-Karjalan Kouluviestikarnevaalissa 750 viestinviejää

27.9.2022

Etelä-Karjalan seitsemäs Kouluviestikarnevaali järjestetään perjantaina 30. syyskuuta Lappeenrannassa Kimpisen yleisurheilustadionilla. Tapahtumaan osallistuu 95 joukkuetta 19 eri koulusta ja oppilaitoksesta Imatralta, Lappeenrannasta, Luumäeltä, Rautjärveltä, Ruokolahdelta ja Savitaipaleelta. Viestiosuuksia juostaan noin 750. 

Mestaruuksia jaetaan yhteensä neljätoista. Sarjat ovat 1-4 luokat, 5-6 luokat, yläkoulu ja toinen aste. Joka sarjassa lajeina ovat sukkulaviesti sekajoukkuein ja ruotsalaisviesti erikseen pojille ja tytöille. Tapahtumaan karnevaalihenkeä tuovat avajaismarssi, huutosakki-kisa sekä harrastustori. Etelä-Karjalan Kouluviestikarnevaalin järjestävät Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu sekä Lappeenrannan Urheilu-Miehet. 

Suomenkielisten koulujen valtakunnallinen Kouluviestikarnevaali järjestetään Olympiastadionilla ensi toukokuussa 2023. Ruokolahden koulu on osallistunut jokaiseen Etelä-Karjalan Kouluviestikarnevaaliin sekä kahteen valtakunnalliseen tapahtumaan, koulun liikunnanopettaja Marjo Venäläinen kuvailee. Ruokolahden koulun joukkueet ovat saavuttaneet myös menestystä. Joka vuonna kotimatkalle on lähdetty mestaruuksien tai vähintään mitalien kanssa. Tulevana perjantaina nähdään miten Ruokolahden koulun kuuden ja muiden 89 joukkueen käy. 

Kouluviestikarnevaali on liikunnan iloa ja yhteisöllisyyttä pursuava tapahtuma. Tapahtuman luonne poikkeaa tavanomaisista juoksukilpailuista, sillä kisailussa korostuu leikinomaisuus ja vahva yhteisöllisyys. 

lisätietoja www.eklu.fi/lapset-ja-nuoret/kouluviestikarnevaali/ www.kouluviestikarrnevaali.fi 

Lasse Heiskanen, EKLU ry puh. 0405001849, lasse.heiskanen (ät) eklu.fi

Kouluviestikarnevaali juostiin Kimpisellä viimeeksi vuonna 2018