Etelä-Karjalan Eräviikko 2024

15.2.2024

Etelä-Karjalan Eräviikko vie luontoon oppimaan 

19.-25.2. järjestettävä Etelä-Karjalan Eräviikko on luontotiedon ja -taitojen teemaviikko kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Neljättä kertaa järjestettävää Eräviikkoa toteuttaa 46 varhaiskasvatus- ja perusopetusyksikköä joka puolelta maakuntaa. Koulut, päiväkodit ja perhepäivähoito voivat toteuttaa erä- ja luontoteemaa kukin valitsemallaan tavalla, osallistua kisoihin ja hyödyntää yhteistyökumppaneiden palveluja. Luvassa on lapsille ja nuorille jälleen tutustumista monin eri tavoin ja aistein luontoon, sen ilmiöihin ja eläimiin, erätaitojen opettelua, laturetkiä, ekoasemmuntaa, mäenlaskua, lumikenkäilyä, yhdessä luonnossa vietettyä aikaa ja herkuttelua retkinuotion äärellä. Etelä-Karjalan Eräviikon suojelijana toimii metsuri ja ex-lumilautailija Roope Tonteri. Teemaviikon tapahtumia voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #EKeräviikko. 


Eräviikon 2024 tunnus, piirros Minja Tamminen, Kiia Arponen 5A, Imatra, Mansikkalan koulukeskus

Perheliikuntatapahtuma Ruokolahdella käynnistää Eräviikon 

Varaslähtö Eräviikkoon otetaan lauantaina 17.2. Eräviikko goes Freeski perheliikuntatapahtumassa. Iloisessa talvitapatumassa toista kymmentä toimijaa järjestää perheille toimintarasteja laskettelukeskuksen hienoissa puitteissa. Luvassa on muun muassa lumikenkäilyä, pulkkamäkeä, lumenveistoa, ekoaseammuntaa ja toimintarasteja. Lumifutiksen näytösottelussa RPS ja River Vuoksi iskevät yhteen. Osallistujia lämmittää myös Freeskin tarjoama keittolounas. 

Eräviikko goes Freeski - talvinen perheliikuntatapahtuma | Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry (eklu.fi)


Seurafoni esittelee Eräviikkoa 

EKLU:n Seurafoni-podcast esittelee uusimmassa jaksossaan Eräviikkoa eri näkökulmista. Ääneen pääsevät Erähiihtotoimikunnan puheenjohtaja Arto Rossi, Saimaan ammattiopiston metsä-, luonto- ja ympäristöalan opettaja Maiju Muona sekä Mansikkalan vuoropäiväkodin varhaiskasvatuksen opettaja Kirsi Klemola. Podcast | Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry (eklu.fi).


Erähiihto huipentaa Eräviikon 

Eräviikon päätteeksi viikonloppuna 24-25.2. järjestetään perinteinen 66. Erähiihto. Yhteensä yli 100 km latuverkostoa toivottaa osallistujat tervetulleeksi kolmen sukupolven hiihtoretkelle Ruokolahden, Imatran ja Lappeenrannan seudulla. Erähiihdon järjestää Erähiihtotoimikunta. Etelä-Karjalan Eräviikon organisoinnista vastaa Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu.  

Lisätietoa Eräviikko | Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry (eklu.fi), mm. mukaan ilmoittautuneet yksiköt ja yhteistyökumppanit 

Lasse Heiskanen, lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, EKLU ry, lasse.heiskanen@eklu.fi, puh. 040501849