Eläimet piilosilla -työpaja liikutti alle kouluikäisiä Eräviikolla

22.2.2023

EKLU toteutti Etelä-Karjalan Eräviikolla liikuntaa ja luontotietoa yhdistelevän työpajakiertueen. Eläimet piilosilla -työpaja vieraili 20 päiväkodissa ja eskarissa ympäri Etelä-Karjalaa. Lähes 90 ryhmää ja yli 1200 lasta ja aikuista osallistui liikunnalliseen seikkailuun auttaen eräopasta ja hajamielistä jänistä eläinystäviensä etsimisessä.

Draaman keinoin toteutetussa pajassa sukellettiin useaan varhais- ja esiopetuksen oppimisen alueeseen. Erityisesti tutustuttiin Suomen luonnon eläimiin ja harjoiteltiin motorisia perustaitoja sekä kehonhahmotusta.

Kasvattajien palautteen mukaan paja oli monipuolinen, helposti kuunneltava ja tarjosi lapsille tarpeeksi haastetta. Sopivasti tarkkaavaisuutta ja liikettä yhdistelevä paja haastoi lapsia pohtimaan asioita, ja säilytti heidän mielenkiinnon koko ajan. 
Lasten mielestä pajoissa kivaa oli tosi moni asia, erityisesti eläinten ja niiden ruokien etsiminen, läpi metsän kulkenut tasapainorata sekä hauska ja huonomuistinen pupu.

EKLU:n mukana pajaa on ollut kehittämässä ja toteuttamassa Tiia-Elina Sydänmaanlakka osana liikunnanohjaajaopintojaan.

Päiväkodit voivat toteuttaa pajaa myös itse interaktiivisen pelin avulla tai draamallisesti. Materiaalit ja ohjeet toteutukseet löytyvät Eräviikon materiaalipankista.