Urheilijoiden psyykkinen valmennus teemalla hyvinvoiva urheilija

14.4.2020

Etelä-Karjalan urheiluakatemian urheilijoille järjestetään huhti-toukokuun aikana kuuden kerran etävalmennus psyykkisestä valmennuksesta. Psyykkisen valmennuksen etäakatemia sisältää

kuusi verkkotapaamista  ja urheilijat saavat myös materiaalia itselleen, jos  haluavat jatkaa aiheen työstöä vielä itsenäisesti.  Kokonaisuuden urheilijoille pitää Hanna Ropo.

Ensimmäisellä kerralla käsiteltiin aiheena viimeisen kuukauden tuomia muutoksia urheilijoiden arkeen ja urheilijat pääsivät jakamaan ajatuksia pienryhmissä, onko koronasta aiheutunut poikkeus tilanne tuonut jotain hyvää mukanaan, mitä haasteita se on aiheuttanut ja minkälaisia tunteita tilanne herättää?

Jatko työstönä urheilijoiden tehtävä on pohtia omalta kohdalta asioita joihin voi täysin vaikuttaa itse, asioita joihin voi hieman vaikuttaa ja asioita, joihin ei voi vaikuttaa.

Olympiakomitea: Kehity huippu-urheilijaksi oppikirja. Psyykkisten taitojen kehittäminen on tie itsetuntemukseen.

Psyykkisen valmennuksen kokonaisuus kevät 2020:

1. Tunteiden hallinta,

2. Itse puhe ja sen kehittäminen,

3. Stressin tunnistaminen,

4. Stressin haltuunotto suunnitelma,

5. Epäonnistumisiin ja virheisiin suhtautuminen,

6. Tunteiden analyysi ja itsepuheen hienosäätö

Aiheeseen liittyvät jutut: 

Olympiakomitean asiantuntija Hanna-Leena Ronkainen:  

Poikkeustilanne haastaa urheilijan monin tavoin – urheilupsykologi neuvoo: vapautuva aika kannattaa käyttää itsetuntemuksen lisäämiseen ja läsnäolon harjoitteluun

Urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen antaa vinkkejä, kuinka valjastaa tämä aika palvelemaan myös poikkeustilan jälkeistä aikaa:

Näin hyödynnät korona-aikaa (video)