Materiaalia vanhemmille

20.5.2021

Kun nuori urheilija päättää lähteä tavoittelemaan urheilu-unelmiaan, ovat myös vanhemmat uuden edessä. Heidän roolinsa nuoren urheilijan rinnalla on keskeinen monessa suhteessa. Koko Suomen urheiluvanhempainilta tarjoaa tukea vanhemmille siihen, miten nuorta voisi parhaiten kannustaa ja rohkaista kohti urheilu-uraa ja samalla huolehtia, että perusasteen ja toisen asteen opinnot tulevat suoritettua.

Koko Suomen urheiluvanhempainilta

Koko Suomen urheiluvanhempainilta järjestettiin 18.5. Studiossa keskusteltiin vanhemman monista rooleista urheilevan nuoren elämässä. Keskustelussa mukana olivat Reijo JylhäAnna-Liisa TilusOuti AarresolaSaara Kuusinen ja Shawn Huff.

Tilaisuuden tallenteeseen pääset tästä.


Kasvata urheilijaksi-materiaali

Olympiakomitea on tuottanut materiaalin Kasvata urheilijaksi – vanhemmat nuoren tukena.

Oppaan voit ladata tästä.


Lue ja kuuntele lisää urheiluvanhemmuuden rooleista:

Henri Hattunen kulkee suomalaiselle urheilulle tutulla polulla – Isä Hattunen on käynyt vuosien varrella läpi lähes kaikki vastuutehtävät

OlympiaCast: Vinkki nuoren urheilijan vanhemmille: kuuntele, elä mukana ja anna nuoren omistaa itse urheilunsa – vieraina Tuomas Karjalainen ja Paula Thesleff

Yksinkertaistunut nykyarki haastaa monipuolisten perusliikuntataitojen hankkimisen – “Koululiikunnalla olisi huikeat mahdollisuudet tuottaa perusliikuntataitoja, mutta sen varaan ei voi laskea”