Koronavirustilanteen vaikutus urheiluakatemiatoimintaan Etelä-Karjalassa

7.5.2021

(Päivitetty 7.5.2021)

10.5. Alkaen voidaan palata 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnnassa normaaliaiakojen ryhmäkokoihin sekä sisällä että ulkona tapahtuvassa harrastustoiminnassa, mikäli harrastusryhmä on vakiintunut. Henkilöt ryhmässä eivät saa vaihtua. Ryhmän jäsenten tulee olla jälkikäteen jäljitettävissä ja toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien esimerkiksi käsihygieniasta ja muista voimassa olevista ohjeista.

Akatemiaryhmien valmentajat/seuran lajivalmentajat infoavat omat ryhmänsä toiminnan toteutumisesta ja mahdollisista muutoksista.


(Päivitetty 29.4.2021)

Voimassa oleva koronaohjeistus, eli ensi viikosta sallitaan toiminta sisätiloissa 10 hengen ryhmissä. 
- Ulkoliikunta sallitaan 2001 ja sitä nuoremmille 20 hengen ryhmissä 19.4. alkaen.
- Vuonna 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat seuratoiminnassa mukana olevat lapset ja nuoret saavat harrastaa sisätiloissa  maksimissaan 10 hengen ryhmissä 1.5. alkaen.

Akatemiaryhmien valmentajat/seuran lajivalmentajat infoavat omat ryhmänsä.


(19.4.2021)

- Ulkona tapahtuva harjoittelu sallitaan 19.4. lähtien. 

- Akatemiaryhmien valmentajat/seuran lajivalmentajat infoavat toiminnan jatkumisesta omia ryhmiään.

-Käynnistyvät yleisvalmennukset vkolla 16:

  • Yläkoulut Lappeenranta: Sammonlahti aloittaa 22.4., Kesämäki aloittaa 22.4., Kimpinen/Lauritsala aloittaa 22.4. Kimpisen/Lauritsalan ryhmä kokoontuu Amiksen kentällä klo 8.00.

Vuonna 2001-2007 syntyneet 

-Ulkona tapahtuvan harjoittelun käynnistäminen 20 hlö rajoitus 19.4 eteenpäin (kentällä/puolikenttä 20 +20)

Urheiluakatemia:
- Ulkoharjoittelu mahdollista 19.4 eteenpäin

- Kaikki harjoitukset järjestetään ilman lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä. (Brittivariantti on edelleen täällä vallitseva muunnos ja se tarttuu herkästi ja ei ole enää kiinni aikaisemmin mainitusta sallitusta alle 15 minuutin kontaktista. Tuo AVI:n 15 minuutin ohje on tullut tämän pandemian alusta, jolloin ei ollut vielä muuntoviruksia. Ohjeistus on tuo 2 m turvaväleillä ja käytännössä vastuu jää seuroille, miten sen toteuttavat)


(Päivitetty 12.4.)

Yläkoulut ja toinen aste siirtyvät jälleen lähiopetukseen porrastetusti. Urheiluakatemiatoiminnassa jatketaan kuitenkin aiempaan tapaan, eli nuroten omatoimisilla harjoituksilla 22.4. asti. Näin linjaus on yhtenäinen 2001-2007 harrastustoiminnan koronarajoitusten osalta, kun harrastustoiminta on linjattu olemaan tauolla sisä- ja ulkotiloissa 22.4. asti. Myös liikuntapaikat ovat suljettuna ko. päivään. Todennäköisesti ohje päivittyy vielä koskemaan kokonaista viikkoa eli perjantaihin 23.4. asti. 

Ohjeet omatoimiseen harjoitteluun saa omalta valmentajalta. Lappeerannan yläkoulun yleisvalmennusryhmäläisille ohjeet tulevat yleisvalmennuksen classroomiin. Imatralla yläkoulun urheilijakoulutuksen oppilaat menevät valmentajan/liikunnanopettajan ohjeiden mukaan.

EKSOTE koronasivustolle tästä.


(Päivitetty 24.3.2021)

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä totesi 23.3.2021 kokouksessa: Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella leviämisvaiheessa. 

Tilannekuvaryhmä on ehdottanut AVI:lle yläkoulujen sulkemispäätöksen jatkamista myös 28.3.2021 jälkeen aina 11.4.2021 asti alueen heikentyneen koronatilanteen takia.  Lukioiden osalta tilannekuvaryhmä suosittelee etäopetusta jatkettavan 12.4.2021 saakka. Muiden toisen asteen oppilaitosten osalta asiaa tarkastellaan 30.3.2021. Ammatillisessa opetuksessa etäopetussuositus on voimassa ainakin 5.4.2021 asti.

Ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämispäätöstä jatketaan 11.4. saakka. Harrastustoiminta sallitaan vain 2008 ja aiemmin syntyneille, mikäli toiminta pystytään järjestämään annettujen turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Urheiluakatemiatoiminnassa noudatetaan edelleen näitä suosituksia ja näin ollen akatemiatoiminta jatkaa omatoimisena harjoitteluna myös seuraavan kolmen viikon ajan, kun yläkoulut ja toinen aste myös opiskelevat etänä.

Lue tiedote EKSOTE:n sivuilta 

(Päivitetty 4.3.2021)

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä totesi 2.3. kokouksessa: Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella leviämisvaiheessa. Kaikkia kokoontumisia ja lähikontakteja kodin ulkopuolella on syytä välttää aina, kun se on mahdollista. Voimassa kuuden hengen kokoontumisrajoitus.

Urheiluakatemiatoiminnassa noudatetaan uusia suosituksia ja näin ollen akatemiatoiminta siirtyy myös omatoimiseen harjoitteluun seuraavan kolmen viikon ajaksi, kun yläkoulut ja toinen aste myös opiskelevat etänä.

Lue ajankohtaiset tiedot EKSOTEN sivuilta.

Imatran kaupungin liikuntapaikkojen käyttö 4.3-31.3.2021
4.3.2021 voimaan astuvat Lappeenrannan kaupungin liikuntatilojen ja -palvelujen koronaohjeistukset


(Päivitetty 20.1.2021)

Urheiluakatemiatoiminta mainitaan omana kohtana EKSOTE:n koronaryhmän tiedotteessa:
"Imatran ja Lappeenrannan kaupungeissa toimiva nuorten urheiluakatemia voi jatkaa toimintaa, mikäli kaikkia voimassa olevia turvallisuusohjeita pystytään noudattamaan. Eri ikäluokkia ei suositella sekoitettavan, elleivät nämä kohtaa harrastustoiminnassa normaalisti."
Lue koko tiedote tästä.


Osa yleisvalmennuksista siis pidetään vielä tauolla. 


(Päivitetty 13.1.2021)

Kimpisen ja Lauritsalan yleisvalmennusryhmä ei aloita vielä harjoittelua to 14.1.. Aloituksesta ilmoitetaan suoraan oppilaille valmennusryhmän viestikanavassa. Seurataan koronatilannetta ja toimitaan sen mukaisesti. 


(Päivitetty 12.1.2021)

THL päivitti perjantaina 8.1. kansalaisille tarkoitettua maskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes 12 vuotta täyttäneille. Maskien käyttösuositus siis laajenee koskemaan liikuntatiloissa  kaikkia yli 12-vuotiaita. Liikuntatiloissa suositellaan vahvasti käyttämään maskia muualla kuin itse urheilusuorituksessa. 


(Päivitetty 5.1.2021)

Kaikessa toiminnassa noudatetaan EKSOTE:n ohjeistusta. 

Rajoitukset eivät ole vielä höllentyneet, näin ollen urheiluakatemiatoiminnassa jatketaan joulukuun toimintaohjeilla.

Toinen aste Lappeenranta, Imatra:

Toinen aste (lukiot ja ammattiopisto) siirtyivät etäopiskeluun 7.12. alkaen ja etäopiskelu suositus jatkuu ainakin tammikuun 2021 loppuun. Toisen asteen akatemiatreenit ovat koulun toimintana tauolla. Harjoitusryhmätoiminta voi jatkua ohjeistusten puitteissa, sillä kilpaurheilun harjoittelutoiminta pyritään turvaamaan. Näin ollen seurojen valmennustoiminta jatkuu koronarajoitusten mukaisesti ja lajikohtaisilla ratkaisuilla. Valmentajat infoavat lajiryhmät. Yleisvalmennukset ovat toisen asteen osalta tauolla.

Yläkoulut Imatra:

Yläkoulut jatkavat lähiopetuksessa. Urheilijakoulutus jatkaa normaalin tapaan koronarajoitusten puitteissa. 

- Lajivalmennusryhmien toiminnasta infoavat lajivalmentajat 

- Yleisvalmennuksesta tarvittaessa lisätietoja  Elina Sinisalo, EKLU.

Yläkoulut Lappeenranta:

Yläkoulut jatkavat lähiopetuksessa. 

- Kimpisen/Lauritsalan yleisvalmennusryhmä aloittaa 14.1., jos rajoitukset sallivat.

- Sammonlahden yleisvalmennusryhmä aloittaa 14.1., jos rajoitukset sallivat.

- Kesämäen yleisvalmennusryhmä jatkaa 7.1.

- Seurojen järjestämien lajivalmennuksien osalta suositellaan tarkastelemaan jatkamista torstaiaamun valmennuksien osalta. Mikäli valmennus voidaan järjestää koronaohjeistuksen mukaisesti ja valmennusryhmä ei eroa seuran iltavalmennuksista (jotka jatkuvat), niin valmennusta voidaan jatkaa. Lajivalmennusryhmien toiminnasta infoavat lajivalmentajat.


(Päivitetty 21.12.2020)

Toistaiseksi voimassa olevat rajoitukset on määritelty vuoden loppuun saakka. Koulut ja oppilaiokset siirtyvät joululomille ja palaavat loppiaisen jälkeen, jolloin tiedossa ovat mahdolliset uudet toimintaohjeet koronavirustilanteessa. Urheiluakatemiatoimintaan liittyvät tiedot päivitetään tänne sitä mukaan, kun uusia ohjeistuksia tulee tai rajoitukset muuttuvat.


(Päivitetty 2.12.2020)

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt epidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää tämän vuoksi alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia torstaista 3.12. alkaen. Uudet Etelä-Suomen alueviraston koronaohjeistukset aiheuttavat muutoksia joulukuun urheiluakatemiatoimintaan. 

Toinen aste Lappeenranta, Imatra:

Toinen aste (lukiot ja ammattiopisto) siirtyy etäopiskeluun 7.12. alkaen. Samalla koulupuolen ohjeistuksella toisen asteen akatemiatreenit jäävät myös koulun toimintana tauolle.

Seurojen valmennustoiminta jatkuu koronarajoitusten mukaisesti ja lajikohtaisilla ratkaisuilla. Valmentajat infoavat lajiryhmät. Yleisvalmennukset ovat toisen asteen osalta tauolla.

Yläkoulut Imatra:

Yläkoulut jatkavat lähiopetuksessa. Urheilijakoulutus jatkaa normaalin tapaan koronarajoitusten puitteissa. 

- Lajivalmennusryhmien toiminnasta infoavat lajivalmentajat 

- Yleisvalmennuksesta tarvittaessa lisätietoja  Elina Sinisalo, EKLU.

Yläkoulut Lappeenranta:

Yläkoulut jatkavat lähiopetuksessa. 

- Kimpisen/Lauritsalan yleisvalmennusryhmä jää tauolle joululomaan asti ja tilanne tarkistetaan vuoden alussa. 

- Sammonlahden yleisvalmennusryhmä jää tauolle joululomaan asti ja tilanne tarkistetaan vuoden alussa.

- Seurojen järjestämien lajivalmennuksien osalta suositellaan tarkastelemaan jatkamista torstaiaamun valmennuksien osalta. Mikäli valmennus voidaan järjestää koronaohjeistuksen mukaisesti ja valmennusryhmä ei eroa seuran iltavalmennuksista (jotka jatkuvat), niin valmennusta voidaan jatkaa. Lajivalmennusryhmien toiminnasta infoavat lajivalmentajat.

Lisätietoja urheiluakatemiatoimintaan liittyen Elina Sinisalo, EKLU, elina.sinisalo@eklu.fi, 040 952 4843.







EKSOTEn ohjeistus Etelä-Karjalan alueelle.

Olympiakomitean ohjeet liikuntaan ja urheiluun.


Kiihtymisvaiheen rajoitukset vaikuttavat myös Imatralla opetukseen, harrastamiseen ja tapahtumiin (1.12.2020)

Lappeenrannan kaupungin liikuntatiloihin ja -palveluihin muutoksia koronavirustilanteen vuoksi – muutokset tulevat voimaan 3.12.2020 (2.12.2020)