Hanna Ropo aloitti asiantuntijatoiminnan koordinaattorina

18.10.2021

Hanna Ropo on aloittanut lokakuun alussa Etelä-Karjalan Urheiluakatemian asiantuntijatoiminnan koordinaattorina. Hän on toiminut Lappeenrannassa usean vuoden akatemiavalmentajana sekä samalla ollut mukana urheiluakatemiatoiminnan kehittämisessä ja valtakunnallisissa verkostoissa. Ropo kehittää urheiluakatemian asiantuntijatoiminnanverkostoa ja sitä kautta lajien/urheiluseurojen valmentautumista. Asiantuntijatoimintaa lähdetään toteuttamaan moniammatillisesti, tarvelähtöisesti ja valmentajavetoisesti. 


Asiantuntijatoiminnan lisäksi Ropo toimii akatemian fysiikka-aamujen valmentajana. Hänellä itsellä urheilutaustaa löytyy telinevoimistelusta. Fysioterapeutin (amk) koulutusta hänellä täydentää psykologian, liikuntalääketieteen ja valmennuksen opinnot. Parhaillaan hän on mukana Hintsa Performance Certified Coach (in training) koulutusohjelmassa. Valmennuksen asiantuntijatehtävissä Ropo on ollut mukana 3 vuotta yleisurheilun nuorten maajoukkueessa.

Yleisurheilun nuorten MM-kilpailut Nairobissa 2021.


Paikallinen asiantuntijaverkosto rakentumassa


Huippu-urheiluverkostossa toimii kuusi valtakunnallista asiantuntijaverkostoa, joita koordinoi Huippu-urheiluyksikön nimeämät verkostovetäjät. Asiantuntijaverkostot ovat psyykkinen valmennus, urheilufysioterapia, lääkärit, urheiluravitsemus, fysiikkavalmennus ja kaksoisura. 
Asiantuntijatoiminta linkittyy osaksi urheilijoiden ja lajien valmennusprosesseja. Tavoitteena on menestystä ja tuloksen tekemistä tukeva toimintakulttuuri, jossa jokainen toimija toimii yhteisten tavoitteiden suunnassa. Valmentaja johtaa asiantuntijatyötä valmennusprosessissa. 


Tämä malli on rakentumassa paikalliseen urheiluakatemiaympäristöön. Etelä-Karjalan urheiluakatemian asiantuntijaverkosto toiminta on käynnistynyt ensimmäisillä tapaamisilla aiheen ympärillä kuluneen vuoden aikana. Verkostoon on kutsuttu mukaan paikallisia asiantuntijoita ja tapaamisissa on suunniteltu toimintamallia verkoston työlle. Verkostoon on saatu mukaan osaajia paikallisesti mm. fysioterapiasta, fysiikkavalmennuksesta, urheiluravitsemuksesta ja psyykkisestä valmennuksesta. Tavoitteena on kasvattaa verkostoa mallin (kuva alla) mukaisesti ja tuoda paikallinen asiantuntijuus lähelle urheilijaa ja valmentajaa, mikä mahdollistaa valmennusprosessien kehittymisen. Asiantuntijatoiminnan kohdentuminen arjessa suunnitellaan yhdessä lajien/seurojen kanssa.