Lääkäri

Vamman sattuessa varaa aika lääkäripalvelusta. Saat ajan mahdollisimman nopeasti. Mainitse, että olet urheiluakatemian jäsen. Mikäli vamma vaatii lääkärissä käynnin tai on syytä epäillä, että se ei parane itsestään, on aina syytä tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle. Vahinkoilmoituksen voi tehdä vakuutuksen tarjoajan nettisivuilla. Useimmissa vakuutuksissa on takaraja vahinkoilmoituksen jättämiselle. Tämän jälkeen vahinkoa ei enää korvata, vaikka vamma kuuluisi korvauksen piiriin. Eli vahinkoilmoitus kannattaa tehdä ajoissa.

 

IMATRA

 

Yleislääketieteen erikoislääkäri Satu Ojalainen

Imatran Kliininen laboratorio

Esterinkatu 20, 55100 IMATRA

Ajanvaraus 05 4761833 tai 040 5285903

Lääkäripalveluista sinun on mahdollisuus varata aika nuorelle urheilijalle tarkoitettuun lääkärintarkastukseen. Urheilijan terveystarkastus arvioi liikkujan nykytilanteen ja selvittää hänen rakenteellisia riskejään. Tarkastus auttaa ennaltaehkäisemään vammoja ja tehostamaan harjoittelua. Se auttaa löytämään oikean suhteen rasitukseen ja lepoon. Mm. Suomen Jääkiekkoliitto suosittelee Urheilijan terveystarkastusta kaikille C-junioreille ja sitä vanhemmille lajin harrastajille.

Terveystarkastus perustuu taustatietoja selvittävään esitietolomakkeeseen, ennakkoon tehtävään laboratoriotutkimukseen ja EKG:hen ja lääkärintarkastukseen. 

Terveystarkastus sisältää:

  • Esitietolomake
  • Laboratoriotutkimus: pieni verenkuva, mm. hemoglobiini ja valkosolujen määrä
  • Sydänfilmi (EKG)
  • Lääkärintarkastus: ennakkoon täytetyn esitietolomakkeen arviointi, laboratoriokokeiden tulosten arviointi, lihastasapaino, biologisen iän arviointi junioreille
  • Lääkärin palaute huomioitavista seikoista esim. harjoittelun, lihashuollon ja palautumisen suhteen

Ohjeet: varaa aika terveystarkastukseen. Ota mukaan esitietolomake ja mahdollisesti kasvukäyrät. Verikoe (pvk)  ja lepoEKG otetaan etukäteen, mutta samalla käynnillä esim juuri ennen terveystarkastusta. 

Terveystarkastus maksaa 109 € + labrakulut + toimistomaksu 5 €.
Normaalisti PVK maksaa  24 e , lepoEKG 42e. 
Labrakuluista saa  Kelakorvausta.

IU:n urheilijat ovat vielä oikeutettuja seurakohtaiseen alennukseen.

 

 

LAPPEENRANTA

 

Terveystalon ja Etelä-Karjalan Urheiluakatemian yhteistyö.

Terveystalo toimii Seuran yhteistyökumppanina ja tarjoaa Seuran jäsenille ja heidän läheisilleen saumattoman ja kokonaisvaltaisen terveydenhuollon. Seuran ja Terveystalon yhteisenä tavoitteena on auttaa urheilijoita saavuttamaan tavoitteensa. Terveystalosta Seuran jäsenet ja heidän läheisensä saavat ammattitaitoisen, joustavan ja nopean palvelun vammojen ja tapaturmien hoitoon. 

Ensisijainen hoitopaikka on Terveystalo Lappeenranta, Brahenkatu 3, 2krs.

Aukioloajat:   ma–to  7.30 - 19

  pe  7.30 - 18

   la  9 - 13

Ajanvaraus:   030 6000 ensisijaisesti ajanvaraus valtakunnallisen varausnumeron kautta. Mainitsee aikaa varatessasi olevasi Etelä-Karjalan Urheiluakatemian urheilija.

Terveystalo Lappeenrannan yhteyshenkilö Minna Kettula   050 533 1132,  minna.kettula@terveystalo.com. Kiireellisissä ajanvarauksissa voi olla Minnaan yhteydessä.