Perusaste

IMATRA


Imatran yläkouluilla järjestetään urheilijakoulutusta valinnaisaineena. Urheilijakoulutuksessa 8. ja 9. luokkalaiset harjoittelevat oman lajinsa valmentajan johdolla yhtenä aamuna viikossa, 8. luokkalaiset tiistaiaamuisin ja 9. luokkalaiset keskiviikkoaamuisin. Urheilijakoulutuksessa ovat mukana kaikki Imatran yläkoulut Mansikkala, Koski, Vuoksenniska ja Itä-Suomen koulu. Myös Ruokolahdelta ja Joutsenosta on mahdollisuus hakea mukaan toimintaan. Urheilijakoulutukseen haetaan seitsemännen luokan keväällä valinnaisaineiden valinnan yhteydessä. Koulussa täytetään valinnaisainehaku, mutta jokaisen tulee täyttää sen lisäksi hakemus urheilijkoulutukseen EKLU:n sivuilla Urheilluakatemia/Hakeminen.

Viikkorytmi:

Tiistaiaamu klo 8.00-9.15 8.luokkalaiset

Keskiviikkoaamu klo 8.00-9.15 9.luokkalaiset

- - - -

LAPPEENRANTA


Mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja urheilu yläkoulussa koostuu useasta vaihtoehdosta. Lappeenrannassa urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu liikunnan ja urheilun painotusluokilla sekä torstaiaamuisin toteutuvassa koulu-seura yhteistyössä ns. urheiluakatemia-aamussa.

Kaikki kilpaurheilua harrastavat nuoret voivat hakea urheiluakatemiatoimintaan. Seura tekee omat päätöksensä siitä pystyykö tarjoamaan akatemiaharjoituksia torstaiaamuisin 8 - 9.30 ja ketä hyväksyy akatemiaharjoituksiinsa. Urheilu- ja liikuntaluokkalaiset, jotka eivät tule hyväksytyksi seurojen järjestämiin akatemia harjoituksiin, osallistuvat liikunnanopettajien tarjoamaan urheiluvalmennukseen samanaikaisesti. 

Viikkorytmi:

Torstaiaamu klo 8.00-9.30 7.,8. ja 9. luokkalaiset


Lappeenrannan painotusluokat


Lappeerannan yläkoulujen painotusluokille haetan 6lk. keväällä. Haku tapahtuu 7. luokalle ilmoittautumisen yhteydessä https://wilma.lappeenranta.fi/

Kimpisen koulu: Olympiakomitean urheiluyläkoulu

Kimpisen koulu on yksi Olympikomiten urheiluyläkouluista. Oppilalla on mahdollisuus hakea urheiluluokalle liikuntapainoitteiselta luokalta ja jääkiekkoluokalta. Urheiluluokalla on tarkoitus yhdistää kilpaurheilun harrastaminen ja koulunkäynti luontevasti yhteen. Urheiluluokkalaisilla on 10h liikuntaa viikossa koulupäivien yhteydessä.

Olympikomitean sivuille Urheiluyläkoulu.

Kimpisen koulu: jääkiekkoluokka

Jääkiekkopainotteisen opetuksen tavoitteena on tukea koulun ja tavoitteellisen harrastuksen yhdistämistä. Normaalien liikuntatuntien lisäksi kiekkoluokilla on painotteista opetusta 7 lk. 2 vvt ja 8. sekä 9. luokalla 4 vvt. Aamulla tapahtuva harjoittelu on yleis- ja ominaisuusharjoittelua, jonka avulla pyritään tukemaan monipuolisesti urheilijana kehittymistä.

Kimpisen koulu: liikuntapainotus luokka

Liikuntapainotteiset opinnnot ovat suunnattu oppilaalle, jolla on monipuolinen kiinnnostus liikuntaan. 

Kesämäenrinne: Olympikomitean urheiluyläkoulu

Kesämäenrinteen koulu on yksi Olympikomiten urheiluyläkouluista. Oppilalla on mahdollisuus hakea liikuntapainotteiselle urheiluluokalle, jossa tarkoitus on yhdistää kilpaurheilun harrastaminen ja koulunkäynti luontevasti yhteen. Urheiluluokkalaisilla on 10h liikuntaa viikossa koulupäivän yhteydessä.

Olympikomitean sivuille Urheiluyläkoulu.

Sammanlahden koulu: liikuntapainotus luokka

Liikuntapainotteiset opinnnot ovat suunnattu oppilaalle, jolla on monipuolinen kiinnnostus liikuntaan. Lisätuntien aikana oppilas voi syventää opintojaan yksilö- ja joukkuelajeissa sekä saa mahdollisuuden yksilöllisten lajitaitojen ja dyysisten perusominaisuuksien kehittämiseen. Liikunnan opetus perustuu monipuoliseen yhteistyöhön urheiluseurojen ja muiden liikunta-alan asiantuntijoiden kanssa.

Lauritsalan koulu: liikuntapainotteinen opetusryhmä

Liikuntapainotteinen opetusryhmä sopii oppilaille, jotka ovat innostuneita ja kiinnostuneita monipuolisesti liikunnasta.

Ajankohtaiset tiedot löytyvät parhaiten Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimen sivuilta.

- - - -


TAAVETTI


Taavetin yläkoulussa on mahdollisuus hakea liikuntaluokalle kunnan ohjeistuksen mukaisesti. Liikuntaluokkalaisille ja Taavetin lukion oppilaille järjestetään aamuharjoitukset. 

- - - -

SAVITAIPALE

Savitaipaleen koulukeskuksessa  yläkoululaisille  järjestetään mahdollisuus aamuharjoituksiin. 


VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS


Urheiluopistot järjestävät urheiluyläkoululeiritystä. Leiritystä järjestetään seuraavilla urheiluopistoilla. Katso opistojen sivuilta tarkemmat tiedot lajeista, hausta ym.

Lappi

Vuokatti

Kuortane

Norvalla

Varala

Tanhuvaara

Vierumäki

Pajulahti

Kisakallio

Eerikkilä