Korkeakoulu

Ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskelun ja urheilun yhteensovittaminen on yhdistelmä urheilijan omaa aktiivisuutta, korkea-koulun yksilöllistä opinto-ohjausta ja urheiluakatemian tukea. 

Etelä-Karjalan Urheiluakatemia, LAB ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto tukevat yhteistyössä korkea-asteen urheilijoiden opiskelua, valmentautumista ja mahdollisuuksia yhdistää nämä kaksi joustavasti toisiinsa.

LAB ammattikorkeakoulu

Lappeenrannan teknillinen yliopisto


Akatemiaurheilijoiden Sportfolio-opinnot

Korkea-asteella opiskelevat akatemiaurheilijat voivat suorittaa vapaasti valittavia opintopisteitä omaan urheilu-uraansa liittyvillä tehtävillä. Näiden ns Sportfolio-opintojen suorittamisesta tulee sopia erikseen akatemian edustajan kanssa. LAB ammattikorkeakoulun Lappeenrannan yksikön opiskelijoilla on mahdollisuus näihin Sportfolio-opintoihin, jotka ovat vapaasti valittavia, valmentautumiseen ja urheilijana kasvamiseen liittyviä opintoja. Opintojen laajuus on enimmillään 15 op. Akatemiaurheilijan tulee hyväksyttää kyseiset opinnot osaksi henkilökohtaista opintosuunnitelmaansa. 

Lisätiedot Sportfolio-opinnoista  alla olevasta materiaalista.
Moveopalvelut

Kaikille opiskelijaurheilijoille (LUT ja LAB) tarjotaan ilmaiseksi liikuntapalvelu MOVEOn tilojen ja palveluiden käyttö. Tämä sisältää kuntosalille pääsyn, ryhmäliikuntojen käytön sekä liikuntasalien varausmahdollisuuden varauskalenterista https://avoinna24.fi/moveo/reservation.

Kuntosalin pääsyoikeudet päivitetään  urheiluakatemianimilistan perusteella avaintägeihin, jotka opiskelijat saavat opintojen yhteydessä. Ryhmäliikuntatunneille pääsyyn oikeuttavan jäsentarran voi noutaa Aalef-kampuskaupasta tai KOE opiskelijakunnan toimistolta.


Motiivin hyvinvointipalvelut

Motiivi hyvinvointipalveluiden tarjonnasta opiskelijaurheilijat voivat käyttää palveluita listahinnoin