Tietoa Sykäyksestä

 

Sykäys -hankkeen aikana kehitetään seuran hallintoa ja toimintatapoja kokonaisvaltaisesti vuoden 2019 keväästä vuoden 2020 loppuun. Tavoitteena on, että kehittämisen myötä seuroihin on mahdollista työllistää uusia tekijöitä tarvittaviin tehtäviin. Mukaan on valittu 11 seuraa Etelä-Karjalan alueelta, jolloin lähijaksot ovat mahtava mahdollisuus verkostoitumiseen ja vertaistukeen.  

Sykäyksen aikana järjestetään 6-8 lähijaksoa, joissa on aina paikalla aiheen ammattilainen alustamassa päivän teemaa. Alustuksen jälkeen istutaan alas työstämään aihetta oman seuran kesken ja asiantuntijoiden avustuksella. Lähijaksojen välissä seura työstää toimintoja omatoimisesti. Seurakehittäjä on apuna kehitystyössä myös jaksojen välillä.  

HANKKEEN AIKANA TYÖRYHMÄ TYÖSTÄÄ SEURALLE TOIMINTAKÄSIKIRJAN, joka jää seuran käyttöön ohjaamaan toimintaa tuleviksi vuosiksi. Toimintakäsikirjassa kaikki seuran toimintaa ohjaavat tiedot ovat yksissä kansissa. Hankkeen yksi suuri tavoite on seurojen työnantajavalmiuksien lisääminen. Kehitysprosessin jälkeen seuran toiminta on sillä tasolla, että mahdollinen työnkuva palkatulle työntekijälle on selvillä ja palkkaus on seuralle seuraava kehitysaskel. Myös hankeprosessin aikana kannustetaan seuroja tuettuihin työkokeiluihin. Työn tekijän palkkaus ei ole kuitenkaan oletus Sykäykseen osallistuville seuroille!

Sykäys mainio paikka työstää myös Tähtiseura-ohjelmaa. Sykäyksen ja tähtiseuraohjelman aiheet ovat pääosin samoja ja tukevat toisiaan. 

 

Hankkeen yhteyshenkilö: seurakehittäjä Katja Jäppinen, katja.jappinen@eklu.fi, p. 050 466 6313

 

Lue ajankohtaista hankkeen BLOGISTA.