Syksy 2020

Varhaiskasvatuksen uutiskirje elokuu 2020

Liikuntavastaavien tapaaminen

Järjestämme maakunnallisen varhaiskasvatuksen liikuntavastaavien verkostotapaamisen 11.8. klo 13-15.30 Lappeenrannassa. Maksuttomaan tilaisuuteen saa ilmoittautua mukaan jokaisesta varhaiskasvatusyksiköstä. Verkosto tarjoaa ideoita ja vertaistukea sekä innostaa varhaiskasvatuksen liikuntakasvatuksen ja Liikkuva varhaiskasvatusohjelman toteuttamiseen. Elokuun tapaamisen teema on liikuntavälineet. Kutsu ja ilmoittautuminen 6.8. mennessä täällä.

Liikutaa Yhes- varhaiskasvatuksen liikuntaseminaari

Yhdessä Kymenlaakson Liikunnan kanssa järjestämme kaikille varhaiskasvattajille suunnatun liikuntaseminaarin 19.8. Anjalassa. Voit osallistua maksuttomaan bussikyytiin Etelä-Karjalasta, bussipaikka varataan seminaari-ilmoittautumisen yhteydessä. Huomaathan, että paikkoja seminaariin ja bussiin on rajoitetusti. Tutustu innostaviin työpajoihin ja varmista paikkasi täällä.

Syksyn avoimia koulutuksia

Syyskuussa järjestämme kumppaniemme kanssa seuraavat koulutukset, joihin voit tutustua ja ilmoittautua sivuillamme

Pyöräily osana lasten ja nuorten opetusta, 11.9. klo 9-15, Lappeenranta

Haastava lapsi ryhmässä osa 2 – ymmärrystä ja työkaluja lapsen kanssa toimimiseen, 28.9. klo 8.30-15.30, Imatra

Haastava lapsi ryhmässä osa 2 – ymmärrystä ja työkaluja lapsen kanssa toimimiseen, 29.9. klo 8.30-15.30, Lappeenranta

Liikunnan täydennyskoulutusta varhaiskasvattajille

Tarjoamme monipuolisesti liikuntakoulutuksia varhaiskasvatuksen esimiehille, liikuntavastaaville, henkilöstölle sekä lasten huoltajille. Koulutustarjontamme löydät kokonaisuudessaan täältä. Osa palveluistamme on maksuttomia, joten kysy rohkeasti lisää. Voimme järjestää myös eri yksiköiden tai kuntien yhteiskoulutuksia.


Hyvinvoiva henkilökunta kehittämisen kivijalka

Lasten liikettä lisätään parhaiten työyhteisössä, jossa henkilökunta voi hyvin. Liikunta on väline työssä jaksamisen ja työyhteisön hyvinvoinnin lisäämiseen. Haluisitteko olla liikkuva työpaikka, kiinnostaako henkilöstön kehon kuntoindeksimittaukset tai kenties yhteishenkeä kohottava tyhy-päivä vaikka amazing race hengessä? Tutustu tarkemmin ja kysy lisää.Ajankohtaista liikunta-asiaa löydät sivuiltamme Liikkuva varhaiskasvatus -osiosta sekä liittymällä Etelä-Karjalan Liikkuva varhaiskasvatus Facebook-ryhmään.Lisätiedot 
Lasse Heiskanen
Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
lasse.heiskanen@eklu.fi, puh. 040 500 1849

Toteutamme vuonna 2020 OKM:n tukemaa Liikkuva lapsi varhaiskasvatuksessa -hanketta yhdessä 14 muun liikunnan aluejärjestön kanssa. Hanketuki mahdollistaa osan palveluistamme toteuttamisen maksuttomana.