Kesä 2020

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry (EKLU) tukee kuntia ja varhaiskasvatuksen yksiköitä lasten liikuntakasvatuksen 
ja valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman (ent. Ilo kasvaa liikkuen) toteuttamisessamaakunnassamme. 
Järjestämme muun muassa koulutuksia kasvattajille ja johtajille, verkostotapaamisialiikuntavastaavillesekävanhempainiltoja. 
Teemme yhteistyötä maakunnassa toimivien varhaiskasvatuksen liikuntahankkeiden kanssa.Voit tutustua täällä mitä kaikkea avuksenne tarjoamme!

Pysy ajan tasalla

Haluaisitko liittyä Etelä-Karjalan liikkuva varhaiskasvatus Facebook-ryhmään? Ryhmässä kaikki jäsenet voivat jakaa ideoita, kysyä ja vastata, tutustua sekä viestiä. Ryhmä on suljettu ja mukaan saa mielellään tulla mukaan muitakin kuin yksiköiden liikuntavastaavia. Voitte välittää tietoa yksiköissänne. EKLU viestii ryhmässä aktiivisemmin kuin sähköpostilla.

Päivitämme liikuntavastaavien yhteystietoja jatkuvasti, jotta kaikki yksiköt saavat viestimme. Muista, että liikuntavastaavana voit välittää tietoa eteenpäin! Jos yksikkönne liikuntavastaava (tai johtaja) vaihtuu tai haluatte ilmoittaa postituslistalle uuden henkilön, pyytäisimme ilmoittamaan toimisto@eklu.fi. Liikuntavastaaville lähetämme sähköpostiin varhaiskasvatuksen uutiskirjeen kahdesti vuodessa ja keskeisiä ajankohtaisia asioita. Lisäksi voitte tilata Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman uutiskirjeen (ohjelman etusivun alalaidasta).

Maksuton pienten askelten perehdytys

Järjestämme vuoden 2020 aikana maksuttomia Liikkuva varhaiskasvatus: pienten askelten perehdytystilaisuuksia yksiköille ja perhepäivähoitajille. Noin kaksi tuntinen perehdytys on tarkoitettu ohjelmassa alkuvaiheessa olevien yksiköiden koko henkilökunnalle ensimmäisten kehitysaskelten ottamiseen. Ota yhteyttä ja sovitaan ajankohta! Koko koulutustarjontamme löytyy täältä.


Verkostotilaisuuksia

Järjestämme varhaiskasvatuksen liikunnan hanke- ja kuntakoordinaattoreille tapaamisen 15.6. Lappeenrannassa. Mukaan ovat tervetulleet kaikkien kuntien varhaiskasvatuksen liikuntaa tai liikuntahanketta koordinoivat henkilöt. Kutsu ja ilmoittautuminen täällä

Yksiköiden liikuntavastaaville järjestämme verkostotilaisuuden 11.8. Ohjelma ja ilmoittautuminen. Koronan vuoksi tilaisuus jouduttiin siirtämään kesälomien jälkeen, näin toivomme saavamme paikalle mahdollisimman monen yksikön liikuntavastaavan. Mukaan voi ilmoittautua jo nyt! 

Jatkossa liikuntavastaavat kootaan maakunnallisiin verkostotilaisuuksiin kahdesti vuodessa. Tilaisuuksien järjestämisestä on sovittu yhdessä kuntien liikuntakoordinaattorien kanssa. Kannustamme kuntien liikuntakoordinaattoreita järjestämään säännöllisesti myös oman kunnan 
tai päiväkodin liikuntavastaavien tapaamisia.

Varhaiskasvatuksen liikuntaseminaari 19.8.

Järjestämme maksuttoman varhaiskasvatuksen liikuntaseminaarin yhdessä Kymenlaakson Liikunnan kanssa Anjalassa 19.8. klo 9 -15. 

EKLU järjestää maksuttoman edestakaisen bussikyydin seminaariin. Ohjelma ja ilmoittautuminen avataan touko-kesäkuun vaihteessa kymli.fi, mutta ennakkotietoa jo nyt täällä
Tiedotamme asiasta erikseen, mutta laittakaa ajankohta jo ylös! Seminaarissa ja bussissa on paikkoja rajoitetusti, joten olkaa nopeita ja ketteriä liikkeissänne – niin kuin lapset päiväkotinne arjessa.

Lisätiedot Lasse Heiskanen
Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
lasse.heiskanen@eklu.fi, puh. 040 500 1849Toteutamme vuonna 2020 OKM:n tukemaa Liikkuva lapsi varhaiskasvatuksessa -hanketta yhdessä 14 muun liikunnan aluejärjestön kanssa. Hanketuki mahdollistaa osan palveluistamme toteuttamisen maksuttomana.