Liikkuva aikuinen -ohjelma on olemassa, jotta ne 80 prosenttia työikäisistä, jotka eivät liiku terveytensä kannalta tarpeeksi, liikkuisivat omaksi ilokseen ja hyvinvoinnikseen. Emmekä puhu nyt jumppatrikoista ja hikilenkeistä, vaan arkisesta liikkumisesta töissä, kotona ja sillä välillä.

Onneksi keinoja on monia. Liikkuva aikuinen -ohjelma tarjoaa työpaikoille tietoa, työkaluja ja toimintamalleja, joilla liikunta saadaan osaksi työelämää. Ohjelma tekee työtä myös sen eteen, että jokaisessa kunnassa olisi tarjolla laadukasta ja kiinnostavaa liikuntaneuvontaa sekä työssäkäyville että työttömille.

Liikkuva aikuinen haluaa, että aktiivisuus on uusi normaali!

Liikkuva aikuinen -ohjelman toimintaa rahoittaa Opetus -ja kulttuuriministeriö.

Siitä puhe mistä puute – Liikkumisen puheeksiotto asiakaskohtaamisissa

Katso tästä tallenne

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Liikkuva aikuinen -ohjelman visio

Aktiivisuus on uusi normaali.

Liikkuva aikuinen -ohjelman strategia

Strategialla on kaksi päätehtävää:

  1. Lisää liikettä työelämään. Työpaikat halutaan herätellä näkemään liikunta ja riittävä fyysinen kunto keinona ylläpitää henkilöstön työkykyä. Liikunnan hyödyt fyysiselle kunnolle, ajattelulle, oppimiselle, muistille ja luovuudelle ovat kiistattomat. 
  2. Laadukas liikuntaneuvonta yksilön tukena. Kuntia kannustetaan tarjoamaan liikuntaneuvontaa vähän liikkuville. Tavoitteena on, että suositusten mukaista liikuntaneuvontaa on saatavilla jokaisessa kunnassa. Liikuntaneuvonta on osa kunnan hyvinvoinnin palvelutarjotinta. 

Liikkuva aikuinen -ohjelman valtakunnallisia kampanjoita ja tapahtumia 

Liikkuva työelämä
Liikkujan apteekki
Liikuntaneuvonta
Porraspäivät
Olipa kerran mies

Kaipaatko apua ensimmäisiin liikuttaviin askeliin työpaikalla tai kotona?

EKLU on Liikkuva aikuinen -ohjelman alueellinen yhteistyökumppani Etelä-Karjalassa. Ota yhteyttä alueesi terveysliikunnan kehittäjään.

Karoliina Ahtiainen
Terveysliikunnan kehittäjä
karoliina.ahtiainen@eklu.fi
p. 050 301 9017