Kuukauden reitit

Maaliskuu 2023

Reitti: Kummakiven geologinen reitti

Sijainti: Ruokolahti, Hauklappi

Pituus: 2,5 km (rengasreitti) tai 1,0 km parkkipaikalta Kummakivelle ja takaisin

Teema: Erikoiset luontokohteet, muinaiskohteet

Kuvaus reitistä: 
Etelä-Karjalan erikoisuus, Ruokolahdella sijaitseva Kummakivi on myös talviretkikohde. Noin seitsemän metrin pituinen siirtolohkare lepää kapea-alaisella kallioalustalla koskettaen sitä vain 0,5 neliömetrin alueelta. Jääkauden jäätikön kuljettama lohkare on pysähtynyt jään sulaessa juuri silokallion korkeimmalle kohdalle. Kummakivi on rauhoitettu luonnonsuojelulailla luonnonmuistomerkiksi.

Helmikuu 2023

Reitti: Lammassaaren georeitti

Sijainti: Imatra, Lammassaari

Pituus: ~3,4 km

Teema: Muinaiskohteet

Kuvaus reitistä: 
Lammassaaren georeitti on kulttuurihistoriallisesti monipuolinen. Reitillä pääset tutustumaan kolmeen eri aikatasoon ikivanhan kallioperän, hiekkarinteiden ja muinaisrantojen kautta. Reitillä on useita Saimaa Geoparkin opasteita. Lähtöpisteellä olevaan karttaan on merkitty kolme eri reittivaihtoehtoa. Voit myös yhdistellä eri reittivaihtoehtoja mielesi mukaan!

Tammikuu 2023

Reitti: Haukkavuoren näköalapaikka

Sijainti: Haukkavuorentie 235, 56800 Rautjärvi

Pituus: 1,6 km

Teema: Sotahistoriakohteet

Kuvaus reitistä: 
Haukkavuoren historiallinen rajapaikka on Etelä-Karjalan korkein kohta! Parkkipaikalta näköalapaikalle matkaa on noin 800 metriä. Haukkavuori on historiallinen rajapyykki, sillä sen kautta ovat kulkeneet Pähkinäsaaren, Täyssinän ja Uudenkaupungin rauhojen rajalinjaukset. Haukkavuorella kulkee myös 4,4, kilometrin mittainen luontopolku.

OPASTETUSTI HAUKKAVUORELLE pääset Neljän kukkulan kierroksen ensimmäisellä etapilla lauantaina 21.1.2023 klo 11.00-12.30.

Joulukuu 2022

Reitti: Jääkausipolku

Sijainti: Parikkala, Uukuniementie 944

Pituus: 9,5 tai 13,6 km

Teema: Muinaiskohteet

Kuvaus reitistä: 
Jääkausipolku on nimensä mukaan jääkausien jälkiä esittelevä reitistö. Voit valita pidemmän loivapiireisemmän (13,6 km) tai lyhyemmän jyrkkäpiirteisemmän reitin (9,5 km). Huttumalja on mannerjään vetäytyessä syntynyt suppa eli harjukuoppa, jonka halkaisija on 60 metriä ja syvyydeltään 25 metriä. Huttumalja sijaitsee lyhyemmän reitin varrella.

Marraskuu 2022

Reitti: Kissankierros

Sijainti: Ruokolahti, Puntalantie 331 (61°15'34.8" N 28°57'38.5"E)

Pituus: ~7 km

Teema: Erikoiset luontokohteet

Kuvaus reitistä: 
Noin 7 kilometrin pituiseen rengasreittiin mahtuu vaihtelevia metsä- ja peltomaisemia, pitkospuita, rantamaisemaa, Vaaranmäen laavupaikka sekä kivikirkko lammen rannalla. Nimensä reitti on saanut reitin varrelle osuvasta Kissamäestä, jonka läpi polku kulkee. Kissankierros on Puntalan kyläyhdistyksen aikaansaannos.

Kuukausireittien teemat

Erikoiset luontokohteet

Teeman reitit ovat luontoreittejä ja luontokohteita, joihin kätkeytyy Etelä-Karjalan luontoerikoisuuksia.

Muinaiskohteet

Teeman reiteillä olevat muinaiskohteet kertovat siitä, miten ihmiset menneisyydessä elivät ja millaisia jälkiä he jättivät jälkeensä.

Sotahistoriakohteet

Teeman reiteillä tutustutaan Suomen sotahistoriaan historiallisten paikkojen, tarinoiden ja kohteiden kautta.

Kulttuuripyöräily

Teeman reitellä pääset tutustumaan kulttuurimaisemiin ja kohteisiin pyöräilyn lomassa.