Lasten liike iltapäivä

 

Jokaiselle lapselle mahdollisuus liikunnalliseen harrastukseen koulupäivän yhteydessä

 

 

Imatralla alakouluissa ensi syksynä järjestettäviin Lasten Liike liikuntakerhoihin haetaan nyt seuroja. Tukihaku on auki ja jatkuu 31.3. saakka. Lisätietoa Lasten liike konseptista ja ohjeet hakemiseen löydät Olympiakomitean Lasten Liike-sivuilta: https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/lastenliikeiltapaiva/mika-lasten-liike-iltapaiva/.

 

EKLU on valmistellut asiaa talven aikana yhdessä Imatran perusopetuksen koulujen kanssa.

Liikuntakerhoja järjestetään lukuvuonna 2018-2019 kaikilla kaupungin alakouluilla. Mukaan hakeva seura sitoutuu ohjaamaan kerhoja kaikilla kouluilla. Yhdellä koululla järjestetään 1-2 kerhoa (ks. liite). Kerhot järjestetään koulun tiloissa tai koulun läheisillä liikuntapaikoilla. Kaikille kerhoille ei ole sisäliikuntatilaa.


Mukaan rekrytoidaan seitsemän seuraa.

Kukin seura ohjaa yhtä kerhoa neljän viikon jakson. Jaksoja on lukuvuoden aikana yhteensä seitsemän. Syyslukukaudella viikot 36-48, pois lukien syyslomaviikko. Keväällä viikot 4-21 pois lukien talviloma vko 9 ja pääsiäinen vko 17.

 

Kerhot järjestetään maanantai-iltapäivisin. Jokainen seura ohjaa lähtökohtaisesti kaksi kerhotuntia viikossa. Useimmissa jaksoissa kerhot ovat samalla koululla, perättäisinä tunteina. Tarkat kellonajat ja kohderyhmät tarkentuvat koulukohtaisesti kevään/kesän aikana.

 

Jokainen seura ohjaa lukuvuoden aikana yhteensä 56 kerhotuntia. Jokaisen seuran korvaus on 2700 €. Seura tekee sopimuksen erikseen Olympiakomitean, Imatran kaupungin sekä Itä-Suomen koulun kanssa, jotka kaikki osallistuvat kustannuksiin. Lisäksi yhdelle seuralle korvataan 700 € korvaus toiminnan koordinoinnista, erityisesti kerhojen luominen SuomiSport -järjestelmään. Jos seuranne on kiinostunut koordinoinnista, mainitse siitä erikseen hakemuksessa.

 

Lisäksi rekrytoidaan yksi tai useampi seura Vuoksenniskan harjaantumisluokkien liikuntakerhoon. Korvaus 28 kerhotunnin (1h / vko) järjestämisestä 1400 € lukuvuoden ajalta. Tämän kerhon osalta tehdään sopimus Imatran kaupungin kanssa. Jos seuranne on kiinnostunut harjaantumisluokkien kerhojen ohjaamisesta, mainitse siitä erikseen hakemuksessa.

 

Valinnat kerhojen ohjaaviksi seuroiksi tehdään huhtikuun alussa. Kaikille mukaan valittaville seurojen edustajille ja koulujen yhdyshenkilöille järjestetään yhteistapaaminen 3.5.2018 klo 14-16.

 

Kerhoihin ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä 

 

Lasse Heiskanen
Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry
Kotipolku 2, 55120 IMATRA
lasse.heiskanen(ät)eklu.fi
puh. 040 500 1849