Kouluviestikarnevaali

Kouluviestikarnevaali 20.9.2019 Imatralla, Karhumäen kentällä

 

KOULUVIESTIKARNEVAALI ON LIIKUNNAN ILOA PURSUAVA LASTEN JA NUORTEN YHTEINEN TAPAHTUMA, JOKA KERÄÄ KOULULAISET YHTEEN TAUSTASTA JA IÄSTÄ RIIPPUMATTA

 

Kilpailut ovat auki kaikille ikäluokille alakoulun ensimmäisestä luokasta lukion ja ammattiopiston opiskelijoihin asti. Kilpailut on jaoteltu eri sarjoihin.

1. 1.-4. luokkalaiset

2. 5.-6. luokkalaiset

3. Yläkoulut (7.-9.-luokkalaiset)

4. Toinen aste (lukiot ja ammattikoulut)

5. Erityisluokat*

Jokaisessa sarjassa kilpaillaan kahdessa eri lajissa. Lajit ovat sukkulaviesti ja ruotsalaisviesti. Lisäksi erityisluokille on oma sarja (kuvaus alla*). Sarjaan voi samasta koulusta osallistua useampi joukkue.

Sarjoissa riittää, että oppilaat ovat samasta koulusta mainituilta luokilta. Esim. yläkoulun sarjassa oppilaat voivat olla miltä luokkatasolta tahansa, vaikkapa kaikki 7-luokkalaisia tai 9-luokkalaisia tai eri luokilta.

Sukkulaviesti on mallia 16 x 80 m, eli joukkueen muodostavat juoksevat kukin viestissä 80 metriä. Sukkulaviesti juostaan sekasarjana, jolloin 16 hengen joukkueen muodostaa 8 tyttöä ja 8 poikaa.

Ruotsalaisviestissä on neljä eri mittaista osuutta. Osuudet ovat 400, 300, 200 ja 100 metriä (neljä viestinviejää), edellä mainitussa järjestyksessä. Tytöt ja pojat kisaavat eri sarjoissa.

*Erityisluokkien sarjaan voivat osallistua oppilaat, jotka eivät vammansa vuoksi voi osallistua muihin sarjoihin. Joukkueessa on neljä henkilöä, jotka etenevät juoksuradalla 80 m valitsemallaan tavalla (juosten, kelaten tai muulla tavalla) yksin tai avustettuna. Joukkueen voi kerätä koulun/kunnan/lähikuntien oppilaista. Saman joukkueen oppilaat voivat olla eri kouluasteilta (alakoulu/yläkoulu/2. aste). Liikkumisen apuvälineistä ja avustajista vastaa koulu.

Tapahtumassa järjestetään myös liikunnallinen tapahtumatori klo 10-12.30.


Osallistumismaksu

15 € joukkue/sarja/laji


Huutosakkikisa

Kaikki paikalle saapuvat joukkueet/koulut voivat osallistua huutosakkikisaan. Kannustajat voivat pukeutua, maskeerata, valmistaa rekvisiittaa ja ennen kaikkea luoda tapahtumaan kannustuksellaan karnevaali- ja urheiluhenkeä. Voittajan valitsee erillinen raati.

 

Tapahtuman järjestävät EKLU ja Imatran Urheilijat.

 

VALMISTAUTUMINEN KANNATTAA!

  • Järjestäkää viestijuoksukisat jo koulunne yleisurheilukilpailuiden yhteydessä.

  • Järjestäkää harjoituskisoja kaikille oppilaille välitunneilla välituntiliikuttajien johdolla!

  • Opettajat, ottakaa osaa koulunne kisaan vaikka omalla joukkueella!

    Haastetaan yhdessä syyskuussa koko koulu liikkeelle!