Kouluviestikarnevaali

Kouluviestikarnevaali 14.9.2018 Lappeenrannassa, Kimpisen kentällä

KOULUVIESTIKARNEVAALI ON LIIKUNNAN ILOA PURSUAVA LASTEN JA NUORTEN YHTEINEN TAPAHTUMA, JOKA KERÄÄ KOULULAISET YHTEEN TAUSTASTA JA IÄSTÄ RIIPPUMATTA

 

Kilpailut ovat auki kaikille ikäluokille alakoulun ensimmäisestä luokasta lukion ja ammattiopiston opiskelijoihin asti. Kilpailut on jaoteltu eri sarjoihin.

1. 1.-4. luokkalaiset

2. 5.-6. luokkalaiset

3. Yläkoulut (7.-9.-luokkalaiset)

4. Toinen aste (lukiot ja ammattikoulut)

5. Erityisluokat*

extrasarjana kannustajat -kisa

 

Jokaisessa sarjassa kilpaillaan kahdessa eri lajissa. Lajit ovat sukkulaviesti ja pitkäviesti. Lisäksi erityisluokille on oma sarja (kuvaus alla*).

Sarjoissa riittää, että oppilaat ovat samasta koulusta mainituilta luokilta. Esim. yläkoulun sarjassa oppilaat voivat olla miltä luokkatasolta tahansa, vaikkapa kaikki 7-luokkalaisia tai 9-luokkalaisia tai eri luokilta.

Sukkulaviesti on mallia 16 x 80 m, eli joukkueen muodostavat juoksevat kukin viestissä 80 metriä. Sukkulaviesti juostaan sekasarjana, jolloin 16 hengen joukkueen muodostaa 8 tyttöä ja 8 poikaa.

Pitkässä viestissä on neljä eri mittaista osuutta. Osuudet ovat 800, 600, 400 ja 200 metriä (neljä viestinviejää), edellä mainitussa järjestyksessä. Pitkässä viestissä tytöt ja pojat kisaavat eri sarjoissa.

*Erityisluokkien sarjaan voivat osallistua oppilaat, jotka eivät vammansa vuoksi voi osallistua muihin sarjoihin. Joukkueessa on neljä henkilöä, jotka etenevät juoksuradalla 80 m valitsemallaan tavalla (juosten, kelaten tai muulla tavalla) yksin tai avustettuna. Joukkueen voi kerätä koulun/kunnan/lähikuntien oppilaista. Saman joukkueen oppilaat voivat olla eri kouluasteilta (alakoulu/yläkoulu/2. aste). Liikkumisen apuvälineistä ja avustajista vastaa koulu.

Tapahtumassa järjestetään liikunnallinen tapahtumatori nurmialueella sukkulaviestien jälkeen klo 11.00-12.30. Tapahtumatorilla lapset ja nuoret sekä opettajat pääsevät liikkumaan ja viettämään aikaa. Mukana ovat Lauritsalan Visa, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU, Raja-Karjalan Suunnistajat, Pesä Ysit, Draivia kouluun -ohjelma, Liiku mun kaa -hanke, WAU ry, Eksote, Syke 100, Polar, Neuvokas perhe, HopLop Lappeenranta.


Osallistumismaksu

15 €/joukkue. Extrasarjassa (kannustajat) ei osallistumismaksua.


Extrasarja

Kaikki paikalle saapuvat joukkueet/koulut voivat osallistua kannustajat-kisaan. Kannustajat voivat pukeutua, maskeerata, valmistaa rekvisiittaa ja ennen kaikkea luoda tapahtumaan kannustuksellaan karnevaali- ja urheiluhenkeä. Voittajan valitsee erillinen raati.

 

VALMISTAUTUMINEN KANNATTAA!

  • Järjestäkää viestijuoksukisat jo koulunne yleisurheilukilpailuiden yhteydessä.

  • Järjestäkää harjoituskisoja kaikille oppilaille välitunneilla välituntiliikuttajien johdolla!

  • Opettajat, ottakaa osaa koulunne kisaan vaikka omalla joukkueella!

    Haastetaan yhdessä syyskuussa koko koulu liikkeelle!