Oppilaitokset ja opiskelu

Urheilijalla on vastuu urheilun ja opiskelun yhteensovittamisessa. Urheiluakatemia mahdollistaa kahdesti päivässä treenaamisen järjestämällä aamutreenejä kolmesti viikossa. Huomaa, että akatemiassa oleminen edellyttää sekä opinnoissa että urheilussa edistymistä. Urheilijan kannattaa siis itse olla aktiivinen opiskelun ja valmennuksen yhteensovittamisessa.

 

Ohjeita opiskelevalle urheilijalle:

1. Suunnittele ajankäyttöäsi

- Ajan käyttö on valintoja, suunnittele ajankäyttöäsi opiskeluun, urheiluun ja vapaa-aikaan liittyen. Pistä asioita tärkeysjärjestykseen. Selkeät tavoitteet ja hyvät suunnitelmat ovat tarpeen.

 

2. Suunnittele opintosi ja ota vastuuta omasta oppimisestasi

- Varsinkin ensimmäinen vuosi uudessa koulussa voi olla uusien opiskelukäytäntöjen opettelemista. Pyydä tarvittaessa apua opintojensuunnitteluun opinto-ohjaajalta ja suunnittele itsellesi sopiva työjärjestys, ettei kokonaiskuormitus nouse liian suureksi. Varaa myös joustoaikaa.

 

3. Tiedota opettajia hyvissä ajoin poissaoloista

- Ilmoita ajoissa kouluun tulevista leireistä, kilpailumatkoista ym. Hae lupa poissaoloille koulukohtaisten käytäntöjen mukaisesti. Selvitä mahdolliset tehtävät ja korvaukset poissaolon ajalle. Jos poissaolot sattuvat koeviikon ajalle, selvitä mahdollisuus kokeiden suorittamiseen.

 

4. Laadi aikataulua koulutehtävien hoitamisesta ja pysy siinä

 

5. Ole itse aktiivinen ja joustava