Uutiskirje 4/2020

EKLU:n uutiskirje elokuu 2020

SEURATOIMINTA


OKM:n myöntämä seuratoiminnan kehittämistuki -esittelyssä Budoseura Imatran Kusanku ry

Aloitamme pienimuotoisen juttusarjan seuratukea saaneista seuroista. Mihin tukea on saatu, mitä sen avulla on tarkoitus kehittää seurassa ja miten projekti on lähtenyt käyntiin? Ensimmäisenä esittelemme Budoseura Imatran Kusanku ry:n.

Kusankulle myönnettiin keväällä 2020 opetusministeriön seuratukea 15000€/vuosi osa-aikaisen seurakehittäjän palkkaamiseen. Suvi Savolainen on aloittanut seurakehittäjän työssä jo viime keväänä ja omien sanojensa mukaan projekti on lähtenyt lennokkaasti käyntiin.  Palkkaamisen avulla monta aiemmin suunniteltua ja kesken jäänyttä ideaa on saatu aluilleen ja myös uusia on syntynyt matkan varrella. Seuran tavoitteena on kehittää toimintaa laadukkaammaksi, selkeämmäksi ja nykyajan seuratoiminnan vaatimusten mukaiseksi seurakehittäjän työpanoksen avulla.

Erityisesti seura haluaa kiinnittää tulevaisuudessa huomiota siihen, että harrastajien odotukset ja seuran tarjonta kohtaa toisensa mahdollisimman hyvin. Savolaisen mukaan kehitystyö näkyy konkreettisesti monipuolistuvana tarjontana, jossa mahdollisimman moni jäsen voi löytää itselleen sopivan tavan harrastaa, vaikuttaa ja osallistua seuran toimintaan myös muulla tavoin, kuin urheilijana tai valmentajana.

Palkkaustuki myönnetään usein kahdeksi vuodeksi, jonka aikana seuran toiminta tulisi järjestää siten, että palkkausta pystytään jatkamaan myös tuen loppumisen jälkeen. Jo hakuvaiheessa seuran täytyy esittää vakuuttava suunnitelma toiminnan vakiinnuttamisesta. Lisätietoa seuratuesta


Työntekijä pienemmillä palkkauskuluilla!

Vastaa kyselyyn (vastaaminen vie minuutin)

Yhdistys voi saada jopa 100% palkkatukea, jos se palkkaa kaksi vuotta työttömänä olleen henkilön. Myös pienemmät palkkatukisummat (30-50%) ovat mahdollisia työttömänä olevan työnhakijan palkkauksessa.

Teemme selvitystä työllisyyshankkeen pohjaksi, millainen tarve Etelä-Karjalan seuroilla on palkkatuen avulla tapahtuvaan työllistämisprosessiin? Tavoitteena on palkkausprosessin helpottuminen, kun seuran ei tarvitse perehtyä palkanmaksu- ja tukiprosessiin.


Etelä-Karjalan harrastustarjonnalle on avattu yhteinen kalenteri

Harrastuskalenteri on kaikille avoin ja maksuton, joten kaikki maakunnassa harrastustoimintaa järjestävät tahot voivat syöttää sinne tietoja toiminnastaan. Kalenterin on toteuttanut Etelä-Karjalan liitto yhteistyössä kuntien ja valittujen harrastustoimijoiden kanssa.

Harrastuskalenteri toimii osoitteessa harrastukset.ekarjala.fi, ja se on tehty samalle alustalle kuin maakunnallinen tapahtumakalenteri tapahtumat.ekarjala.fi.

Liitto järjestää maksuttoman etäkoulutuksen kalenterin käyttöön 4.9. klo 10-11.30. Ilmoittautuminen viim. 3.9. täältä


Kärki-Leaderin teemahankkeiden haku käynnissä

Hakuaikaa 30.9. asti. Toimintatonnit -teemahankkeesta tukea pieniin investointeihin, lisätietoa täältä
Yhdistys työllistää -teemahankkeesta palkkaustukea 15-20 v nuoren työllistämiseen kahdeksi viikoksi, lisätietoa täältä

Kansallinen liikuntafoorumi siirtyy vuodella -tilalle webinaari

Liikuntafoorumin tilalla järjestetäänti 27.10. kaikille avoin ja maksuton webinaari, jonka teemoina ovat koronapandemian vaikutukset väestön liikuntaan ja liikuntatoimialaan sekä muut liikuntapolitiikan ajankohtaiset asiat. Ohjelma ja ilmoittautuminen täällä


Seuratoimintaan, urheiluun ja paikallisesti; korona-ajassa ohjeistavat linkit täältä

LAPSET JA NUORET

Valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa

Valtakunnallista harrastusviikkoa vietetään syyskuussa 7.-13.9. Viikon ideana on tarjota lapsille 
ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, tieteen, kulttuurin, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa. Lue lisää


Elintapaneuvonnan palvelupolku -hanke

EKLU järjesti 17.6. webinaarin Lasten, nuorten ja perheiden elintapaneuvonnan hyvät mallit, joka on nähtävissä tallenteena täällä


Katso lasten ja nuorten liikuntaan liittyvät ajankohtaiset koulutukset alhaalta!

AIKUISLIIKUNTA

Katse henkilökunnan hyvinvointiin

Liikettä lisätään parhaiten työyhteisössä, jossa henkilökunta voi hyvin. Liikunta on väline työssä jaksamisen ja työyhteisön hyvinvoinnin lisäämiseen. Haluisitteko olla liikkuva työpaikka, kiinnostaako henkilöstön kehon kuntoindeksimittaukset tai kenties yhteishenkeä kohottava tyhy-päivä vaikka amazing race hengessä? Tutustu tarkemmin ja kysy lisää.


KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT

Peruskoulutukset monipuolisen lasten liikunnan ohjaamiseen:

Lasten liike -koulutus kokeneille ohjaajille 8.9. klo 17-20 Lappeenranta

Olympiakomitean 6-12 v. lasten liikunnallisten harrastusryhmien ohjaajille. 
Koulutus syventää tietämystä lasten liikunnasta, haastavien tilanteiden ohjaamisesta sekä lasten sisäisen motivaation ja liikunnallisen taitavuuden tukemisesta.
Hinta 15e/ hlö, ilmoittautuminen 31.8. mennessä


Lasten liike -koulutus aloitteleville ja nuorille ohjaajille 10.9. klo 16-20 Imatra

Olympiakomitean 6-12 v. lasten liikunnallisten harrastusryhmien ohjaajille. 
Koulutus antaa perustiedot kaikille avoimen liikunnallisen harrastusryhmän ohjaamiseen. Koulutus on suunnattu aloitteleville tai nuorille ohjaajille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan ohjauskokemusta. Koulutus on erinomainen startti ohjaajan polulle.
Hinta 15e/ hlö, ilmoittautuminen 2.9. mennessäPyöräily osana lasten ja nuorten opetusta -koulutus 11.9. klo 9-15 Lpr/ etänä
Sisältö: ryhmän ohjaaminen ja toimintatavat retkillä, pyöräilylajit, pyöräilyleikit ja ideat eri ikäisille, välineet ja varusteet, tärkeimmät korjaustaidot, turvallisuus ja reitit sekä pyöräilijän liikennesäännöt. Koulutus koostuu luento-osuudesta sekä käytännön harjoituksista ulkona. Hinta 60 e/ hlö, ilmoittautuminen 4.9. mennessä


EKLU:n kevätkokous 14.9. Imatran Kylpylällä klo 18
Kahvitarjoilu ja valtakirjojen vastaanotto klo 17.30 alkaen. Ennen varsinaisten kokousasioiden käsittelyä Etelä-Karjalan liiton maakuntajohtaja Satu Sikanen kertoo Etelä-Karjalan maakunnan tulevaisuuden näkymistä ja niiden mahdollisista vaikutuksista liikunta- ja urheiluseuratoimintaan.


Urheiluseuran verotus 17.9. verkkokoulutus
Koulutuksessa käydään läpi seuran varainhankinnan verotuksen perusteita ja seuran maksamia kulukorvauksia. Käsittelyssä on mm. urheilutoiminnan tulot, talkootyö ja matkakorvaukset vapaaehtoisille. Koulutus on osa ESR-rahoitteista Sykäys-hanketta, se on maksuton ja avoin kaikille seuroille

Haastava lapsi ryhmässä osa 2 verkkokoulutus 28.9. klo 8.30-15.30
Ymmärrystä ja työkaluja lapsen kanssa toimimiseen. Koulutus on jatkoa tammikuun Haastava lapsi ryhmässä -koulutukselle, mutta 2. osaan voi osallistua, vaikka ensimmäistä osaa ei olisi käynyt.
Hinta 70 e/hlö. Huom. ilmoittautuminen jo 31.8. mennessä. Paikkoja vapaana nopeimmille.


Tulossa myös: 
Olympiakomitean tähtiseurailta 13.10. Lappeenranta 
Häirintävapaa urheilu 24.11. Lappeenranta