Uutiskirje 3/2020

SEURATOIMINTA


Liikunnan aluejärjestöt liikuttivat yli 300 tuhatta suomalaista viime vuonna

Lähes 2600 yhdistyksen ja yhteisön jäsenpohjan omaavat liikunnan aluejärjestöt toimivat aktiivisesti paikallisen liikuntatoiminnan edistämiseksi. Maakuntapohjaisesti toimivat aluejärjestöt edistävät oman toiminta-alueensa liikuntatoiminnan kehittymistä toteuttamalla laaja-alaista asiantuntija-, koulutus- ja kehittämispalvelua urheiluseuroille sekä muille liikuntaa järjestäville toimijoille. Urheiluseurojen lisäksi aluejärjestöjen toiminta tänä päivänä suuntautuu vahvasti myös kouluihin, päiväkoteihin, kuntiin ja yrityksiin. Kaiken kaikkiaan vuonna 2019 liikunnan aluejärjestöjen järjestämissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa tavoitettiin 309 021 osallistujaa. 

Lue lisää

LAPSET JA NUORET

Valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa

Valtakunnallista harrastusviikkoa vietetään kolmatta kertaa syyskuussa 7.-13.9. Viikon ideana on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, tieteen, kulttuurin, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa. Lue lisää

Elintapaneuvonnan hyvät mallit -webinaari

EKLU järjestää osana elintapaneuvonnan palvelupolkuhanketta 17.6. klo 12-14 webinaarin "Lasten, nuorten ja perheiden elintapaneuvonnan hyvät mallit". Tilaisuudessa kuullaan elintapaneuvonnan toteutusmalleja maakunnastamme ja muualta. Ohjelman löydät täältä. Tilaisuuteen ilmoittautuminen päättyy 15.6. Tallenne julkaistaan myöhemmin EKLU:n Youtube-kanavalla. 

Varhaiskasvattajille

järjestämme elokuussa kaksi tilaisuutta. Päiväkotien liikuntavastaavien tapaaminen järjestetään 11.8. Lappeenrannassa ja kaikille avoin Liikutaa yhes- seminaari yhdessä Kymenlaakson Liikunnan  kanssa 19.8. Anjalassa. Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia. 

Liikuntadiplomi 

on lappeenrantalaisten luokanopettajien Anu Heinosen Mikko Tillin kehittämä riemukas tapa tutustua liikuntaan monipuolisesti. Alakoululaisille suunnattu liikuntadiplomi on jaettu kolmeen vaikeustasoon. Se tarjoaa liikunnallisia elämyksiä, haastaa kokeilemaan uusia lajeja ja kehittää liikuntataitoja. 
Liikunnallista tekemistä on luvassa ympäri vuoden. Uuden oppiminen ja liikkuminen yhdessä toisten kanssa tekevät tulevasta diplomivuodesta mielenkiintoisen! Esittely ja materiaalit löytyvät EKLU:n sivuilta.


Liikkuva opiskelu –alueseminaari 

järjestetään VikingMariellalla 3.-5.11.2020 yhteistyössä aluehallintovirastojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa. Seminaari on tarkoitettu ensisijaisesti toisella asteella työskenteleville henkilöille sekä sidosryhmille, mutta mukaan ovat tervetulleita myös kaikki muut aiheesta kiinnostuneet. Lisätietoja sekä ilmoittautumaan.


URHEILUAKATEMIA

Poimintoja Etelä-Karjalan Urheiluakatemian lukuvuodesta 2019-2020 Linkki

Kasvata urheilijaksi -materiaali tulossa syksyllä Linkki

Voittajat tehdään yöllä- maksuton verkkovalmennus unesta ja palautumisesta Linkki

Uutta! Mobiilisovellus tarjoaa harjoitteita urheiluvammojen ehkäisyyn

Terve urheilija -ohjelma on suomentanut urheiluvammojen ehkäisyyn suunnitellun Get Set -mobiilisovelluksen. Linkki

AIKUISLIIKUNTA


Kehonkoostumusmittaus nyt kesähintaan 20 €

Mittauksen normaalihinta 30 €. Tarjous voimassa 3.7. mennessä tehtäviin mittauksiin. Mittaukset tehdään turvallisesti ja yksilöllisesti Imatran urheilutalolla ajanvarauksella. Varaukset p. 040 559 3007, ulla.pakarinen@eklu.fi.
Inbody-mittaus antaa monipuolisen kuvan kehon nykytilasta ja sopii kaikenikäisille ja kuntoisille, tavoitteellisen harjoittelun tueksi, kuntoliikkujalle tai vaikkapa elämäntapamuutosta suunnitteleville.


Palvelupolkuhankkeella hyvinvointia maakunnan pohjoisosaan

EKLU:ssa aloitettiin hiljattain Leader -maaseutuohjelmalla rahoitettava elintapaneuvonnan palvelupolku -hanke. Hankkeen perimmäisenä ajatuksena on hyödyntää kuntien jo olemassa olevia hyvinvointipalveluntarjoajia rakentamaan tiiviimpää yhteistyötä ja muodostaen näin kuntiin hyvinvointia tukevia palveluketjuja. Palvelupolkuhankkeen taustalla on jo useamman vuoden peräkkäin toiminut liikuntaneuvonnan hanke, jota halutaan laajentaa työikäisistä aikuisista koskemaan koko väestöä. Lisäksi liikunnan ja ravitsemuspalveluiden kylkeen halutaan ottaa mukaan myös muita hyvinvointia tukevia asiantuntijapalveluita auttamaan ihmisten arjessa jaksamista. Lue lisää

KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT

Verkostotilaisuus päiväkotien liikuntavastaaville 11.8. maksuton

Varhaiskasvatuksen liikuntaseminaari 19.8. Anjala maksuton

Lasten liike -koulutus kokeneille ohjaajille 8.9. Lpr

Lasten liike -koulutus aloitteleville ja nuorille ohjaajille 10.9. Imatra

Etelä-Karjalan kouluviestikarnevaali 18.9. Imatra

Haastava lapsi ryhmässä osa 2, 28.9. Imatra ja 29.9. Lpr

EKLU:n kevätkokous pidetään syyskuussa, kutsu julkaistaan myöhemmin


Tulossa lisäksi syksyllä (näistä kutsut myöhemmin):

Tapaturmien hoito ja ehkäisy Imatra + LPR
Seuran verotus Teams-koulutus
Seura työnantajana Teams-koulutus

EKLU:n toimiston kesä

EKLU:n henkilökunta työskentelee pääosin etänä lomiin asti. Kunkin loma-ajat löytyvät yhteystietosivuilta. Sovithan toimistolle tulosta p. 040 559 3007/ Ulla, niin ollaan varmasti paikalla.
Toimisto  on kokonaan suljettu ajalla 6.-31.7.