Uutiskirje 1/2020

SEURATOIMINTAEtelä-Karjalan Urheilugaalassa palkittiin maakunnan urheiluväkeä

Tammikuun lopulla järjestetty Urheilugaala kokosi jälleen yli 200 maakunnan liikunta- ja urheilutoimijaa juhlimaan. Gaala on paikka, jossa huomioidaan ja palkitaan vuoden 2019 menestyjiä, seuratoimijoita, liikuttajia ja seuroja. 

Gaala on paikka, jossa huomioidaan ja palkitaan vuoden 2019 menestyjiä, seuratoimijoita, liikuttajia ja seuroja. Nyt järjestettävä maakunnallinen gaala on järjestyksessään seitsemäs.

Päätökset palkittavista on tehnyt Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilun hallitus, seurojen ja kuntien tekemien ehdotusten pohjalta. Tilaisuudessa palkittiin mm. nuoria urheilijoita, seura-aktiiveja, vuoden urheiluseura, vuoden seurajohtaja, liikuttajat kunnittain, vuoden urheiluteko sekä tunnustus elämänurasta liikunnan ja urheilun parissa. Illan yksi huipentumista on maakunnan parhaan urheilijan valinta. Sen ovat äänestäneet Eteläkarjalaiset Urheilutoimittajat ry.


Vuoden 2019 palkitut

Gaalatunnelmia kuvina

Seuraava Urheilugaala järjestetään 29.1.2021. Tänä vuonna palkittavia voi ehdottaa pitkin vuotta, haku aukeaa jo maaliskuun aikana. Tiedotamme jäsenseuroja asiasta vielä erikseen.

Seuran hallitus

Onko teidän seurassa vaihtunut hallituksen jäseniä? Uusien jäsenien on helppo perehtyä hallituksen perustehtäviin ja vastuisiin 15 minuuttia kestävän seuran hallinto verkkokoulutuksen avulla. https://www.olympiakomitea.fi/hyvahallinto/

Olettehan muistaneet ilmoittaa vaihtuneet yhteystiedot myös meille https://www.eklu.fi/eklu-ry/jasenet/vuosi-ilmoitus/

Sykäys-hanke

Neljännellä lähijaksolla mietimme seuran työntekijöiden ja toimihenkilöiden rooleja ja työtehtäviä. Mitä paremmin roolit ovat jaettu ja aukikirjoitettu sitä helpompaa tehtäviin on löytää tekijöitä. Lue lisää Sykäys-blogista https://sykayshanke.blogspot.com/

Onko seurassanne tekemättömiä töitä? 

Urheiluseurat voivat hyödyntää palkkauksessa mm. oppisopimusta, työkokeilua tai palkkatukea. Nämä vaihtoehdot voivat mahdollistaa palkkauksen teilläkin. Autamme Sykäys-hankkeen puitteissa seuroja työllistämisasioissa. Lisätiedot seurakehittäjä Katja Jäppinen

LAPSET JA NUORET

Liikuntabuffet esite kevään lajitarjonnasta

EKLU kokoaa taas yhteisen mainoksen imatralaisten seurojen tarjoamista maksuttomista lajikokeiluista keväällä. Tervetuloa mukaan myös uudet seurat, kokeilujakson tarjoaminen on oiva keino saada uusia jäseniä lajin pariin.

Tiedot kootaan EKLU:n kotisivuille sekä annamme markkinointiapua EKLU:n kanavien kautta. Tulostamme tarvittaessa myös paperisia esitteitä.

Kriteerinä edelleen neljä maksutonta kokeilukertaa.  Liikuntabuffet-sivu

Esitteeseen tarvitsemme seuraavat tiedot 31.3. mennessä lähetettynä osoitteeseen toimisto@eklu.fi

- Järjestävä seura ja seuran logo
- maksuttoman lajikokeilujakson ajankohta (jakson kesto, viikonpäivä, klo aika)
- kohde/ikäryhmä
- lisätiedot ja ilmoittautuminen (mieluiten linkki seuran kotisivuille kohtaan jossa toiminnasta tarkemmat tiedot tai yhteyshenkilön tiedot).

Huom. laitamme kotisivuille muidenkin kuin imatralaisten seurojen liikuntabuffet-tyylistä tarjontaa , jos sitä järjestetään!


Lasten ja nuorten liikuntaleirit

järjestetään jälleen yhteistyössä seurojen kanssa talvilomaviikolla 26.-28.2. Leiritunnelmia voi seurata EKLU:n Instragramista @eklury


Yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden urheiluakatemiaan haku 31.3. mennessä

Urheiluakatemiatoiminnalla mahdollistetaan  urheilusta innostuneille tavoitteellisille nuorille mahdollisuus harjoitella koulupäivän yhteydessä.  Urheiluakatemia on verkosto, johon kuuluvat mm. alueen oppilaitokset (yläkoulut,  lukiot, ammattiopisto, korkea-aste), alueen urheiluseurat, valmentajat ja asiantuntijat.  Lue lisää

AIKUISLIIKUNTA

KKI-ohjelma on nyt Liikkuva Aikuinen -ohjelma

Liikkuva aikuinen -ohjelma haluaa työikäiset liikkeelle: Aktiivisuus on uusi normaali

Vuoden alussa on aloittanut toimintansa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Liikkuva aikuinen -ohjelma, jonka tavoite on kunnianhimoinen ja kirkas: saada työikäiset liikkumaan terveytensä kannalta riittävästi.

Liikkuva aikuinen -ohjelma jatkaa 25 vuotta sitten perustetun, vuoden lopussa toimintansa päättäneen Kunnossa kaiken ikää -ohjelman perintöä. Liikkuva aikuinen -ohjelman toteutuksesta vastaa Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likes.

Uudella ohjelmalla riittää työtä, sillä 80 % työikäisistä ei liiku tarpeeksi. Liikkumaton ja passiivinen elämäntapa heikentää ihmisten elämänlaatua ja aiheuttaa samalla yhteiskunnalle yli kolmen miljardin euron vuotuiset kustannukset muun muassa sairaanhoitokuluina ja työstä poissaoloina. Kuntatasolla tämä tarkoittaa kymmenien, jopa satojen miljoonien eurojen kustannuksia vuodessa kunnan koosta riippuen.

Liikkuva aikuinen -ohjelma etsii tilanteeseen ratkaisuja. Työssä on kaksi pääväylää:

1. Työpaikat halutaan herätellä näkemään liikunta ja riittävä fyysinen kunto keinona ylläpitää henkilöstön työkykyä. Liikunnan hyödyt fyysiselle kunnolle, ajattelulle, oppimiselle, muistille ja luovuudelle ovat kiistattomat. Liikkuva aikuinen -ohjelma tarjoaa liikunnan monipuoliseen hyödyntämiseen tietoa ja toimintamalleja.

2. Kuntia patistetaan tarjoamaan liikuntaneuvontaa vähän liikkuville. Tavoitteena on, että tasalaatuista liikuntaneuvontaa saa joka kunnassa samaan tapaan kuin esimerkiksi fysioterapiaa. Palvelu on osa ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.  

Työn pääpainopisteiden lisäksi Liikkuva aikuinen -ohjelma muun muassa pitää yllä miesten hyvinvointiin keskittyvää Olipa kerran mies -sivustoa, järjestää fyysisen kunnon roadshow-mittauksia sekä organisoi vuosittain työyhteisöille suunnatun Porraspäivät-tapahtumaviikon.

Uusi ohjelma puhuu erityisesti arkisen aktiivisuuden ja liikkumisen puolesta. Ohjelma tekee myös työtä sen eteen, että yhteiskuntaa rakennetaan liikkumista suosivaksi kaikille, olipa elämäntilanne mikä hyvänsä.

Kehtaa, viitsi, uskalla! Katso, miten aktiivisuudesta tehdään uusi normaali: www.liikkuvaaikuinen.fi