Kansallinen liikuntafoorumi 28.–29.10. Jyväskylässä

15.8.2019

Kansallinen liikuntafoorumi järjestetään 28.–29.10.2019 Jyväskylässä (Paviljonki). Foorumin teemana on tiedolla johtaminen ja miten tieto muutetaan liikkeeksi. Foorumissa tarkastellaan liikunnan ja tiedon suhdetta monipuolisesti aina julkisesta hallinnosta ja järjestöistä yksittäiseen urheilijaan ja liikkujaan asti. Foorumissa on luvassa paljon mielenkiintoisia puhujia, yleisön osallistamista ja keskustelua sekä verkostoitumismahdollisuuksia. Tässä muutama maistiainen Foorumin tämän vuotisesta tarjonnasta:

 

·       Apulaisprofessori, ”Lihastohtori” Juha Hulmi (Jyväskylän yliopisto) pohtii viihdyttävään ja rentoon tapaansa tietoon ja näyttöön perustuvan liikkumisen problematiikkaa; Liikuntaa tiedolla ja taidolla vai tuurilla ja humpuukilla? 

·       Pääsihteeri Marco Casagrande (Suomen Palloliitto) esittelee, miten liikunnan ja urheilun yhteiskunnallinen arvo voidaan osoittaa tietoperustaisesti. Esitys perustuu kansainvälisen jalkapalloliitto UEFA:n ja Palloliiton tekemään tuoreeseen selvitystyöhön.

·       Tutkija Outi Aarresola (KIHU) pohtii yhdessä seuraesimerkin kanssa, miten seuroissa päästään mutusta tietoperustaiseen toiminnan kehittämiseen.

·       Hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen tuli urallaan tunnetuksi analyyttisuudestaan. Heikkinen avaa näyttöön perustuvaa valmennusprosessia ja tiedon merkitystä matkallaan maailman huipulle.

·       Kenttäjohtaja Mari Kokolla (Suomen Yrittäjät) on vankka kokemus erilaisesta vaikuttamisviestinnästä niin politiikan huipulta kuin järjestöistä. Kokko kertoo, miten liikuntaan liittyvä hyvä tahto olisi mahdollista muuttaa myös käytännön resursseiksi.

·       Bisnesmuotoilija ja ”ex-Hirvisirkustirehtööri” Lasse Riitesuon (Brande) erityisosaamista on ilmiöiden synnyttäminen, mistä esimerkkinä salibandyseura Happeen maineikas Hirviteatteri-ilmiö. Riitesuo kertoo, miten liikunnan ja urheilun someviestinnästä siirrytään onnistuneesti kokonaisvaltaisempaan medioittamiseen.

Tutustu Liikuntafoorumin 2019 koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 10.10. mennessä: https://www.kesli.fi/liikuntafoorumi/

 

Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea. Foorumin paikallisena järjestäjäkumppanina vuonna 2019 toimii Keski-Suomen Liikunta ry (KesLi).