Lasten liike iltapäivätoiminta

15.3.2017

käynnistyy ensi syksynä myös Lappeenrannassa

HUOM HAKUAIKAA ON 30.4. ASTI!

Seurat voivat hakea toiminnan järjestäjiksi.

Tietoa tuen hakemisesta löytyy https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/koululaisten-liikunta/lasten-liike-iltapaivat/toiminnan-toteuttajat/tuen-hakeminen/

 

 

Lisätietoja Lasten Liike iltapäivätoiminnasta löydät osoitteesta:

https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/koululaisten-liikunta/lasten-liike-iltapaivat/

 

terveisin

Lasse Heiskanen
Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry
Kotipolku 2, 55120 IMATRA
lasse.heiskanen@eklu.fi
puh. 0405001849

 

 

 

Olympiakomitea tiedote

15.03.2017

 

Unelmana löytää harrastus jokaiselle lapselle - Lasten liike iltapäivän uusimpina tukijoina HK ja UPM

 

Suomessa tehdään ansiokasta työtä lasten liikunnallisen kerhotoiminnan parissa. Vaikka kerhojen määrä on lisääntynyt, edelleen kaksikolmasosaa alakoululaisista on koulupäivän yhteydessä järjestettävän liikunnallisen iltapäiväkerhotoiminnan ulkopuolella. Lasten Liike Iltapäivä on liikuntayhteisön, seurojen, koulujen ja yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten lasten liikunnallisten iltapäiväkerhojen lisäämiseksi.

Tavoitteeseen pyritään tukemalla olemassa olevaa toimintaa ja luomalla mahdollisuuksia uusien kerhojen käynnistymiseen. Toiminta on osallistujille ilmaista tai hyvin edullista ja monilajista matalan kynnyksen liikuntaa, joka kehittää liikunnan perustaitoja monipuolisesti.

-Haluamme omalta osaltamme tehdä parhaamme sen eteen, että jokainen lapsi ja nuori löytäisi itselleen mieluisan harrastuksen. Useat eri alat kuten taide ja kulttuuri tekevät myös hienoa työtä. Toimijoiden monialaisella yhteistyöllä tavoitteeseen on mahdollista päästä ja monipuolistaa lasten ja nuorten harrastustarjontaa ympäri maata, toteaa Olympiakomitean lisää liikettä yksikön johtaja Pekka Nikulainen.

 

Yritykset mahdollistavat toiminnan

Yritysten tuki Lasten liike iltapäivässä kohdistuu ruohonjuuritason toimintaan esim. ohjaajapalkkioihin, varusteisiin ja tilakustannuksiin. Nyt mukaan lähteneet HK ja UPM täydentävät syksyllä käynnistyvää valtakunnallista kerhotoimintaa. Toiminnan tukemiseen ovat aikaisemmin jo sitoutuneet Fazer, Reima ja Omo. 

 

-Olemme erittäin kiitollisia Lasten liikkeen uusille kumppaneille HK:lle ja UPM:lle heidän merkittävästä panoksestaan koko Suomen kannalta tärkeän asian kuntoon laittamisessa. Ilman yritysten tukea toiminta ei olisi mahdollista, jatkaa Nikulainen.

 

-Tämän hienon hankkeen pääkumppanuus on HK:n lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Kumppanuus ilmentää hyvin sitä, että haluamme olla mukana parantamassa suomalaisten arkea nyt ja tulevaisuudessa. Lähdemme innolla mahdollistamaan liikunnallista iltapäivää lapsille ja toivottavasti hanke laajenee avullamme osaksi lasten jatkuvaa iltapäivätoimintaa, sanoo markkinointipäällikkö Kim LindholmHKScanista.

 

-Haluamme olla mukana kumppanuuksissa, joilla on suuri vaikutus perheiden hyvinvointiin ja paikkakuntien elinvoimaisuuteen. Liikunnan lisäämisellä on useita suotuisia vaikutuksia ja tutkimusten mukaan se esimerkiksi edistää oppimista. Hienoa on myös se, että Lasten Liikkeen tuella järjestetty iltapäivätoiminta helpottaa perheiden arjen hallintaa, sanoo UPM:n sidosryhmäsuhdejohtaja Pirkko Harrela.

 

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilulla merkittävä rooli

Liikunnan aluejärjestöt tekevät arvokasta työtä kerhotoiminnan edistämisessä omalla toiminta-alueellaan ja heillä on paras asiantuntemus eri paikkakuntien tilanteesta ja tarpeesta kerhotoimintaan liittyen.  Lappeenrannassa Voisalmen, Skinnarilan ja Kaukaan koulut ovat lähdössä toimintaan syksyllä mukaan.

 

-On hienoa olla toteuttamassa liikuntakerhoja yhdessä yhdistysten ja koulujen kanssa. Lappeenrannassa on paljon yhdistyksiä, joiden ohjaamiin liikuntakerhoihin mahdollisemman monen lapsen toivoisi pääsevän mukaan. Toivottavasti hakijat lähtevät liikkeelle. Mukaan valittaville luvassa on taloudellista tukea ja koulutusta liikuntakerhojen järjestämiseen, kannustaa Lasse Heiskanen Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:stä.

 

- Joitakin vuosia sitten puhuttiin koulujen kerhotoiminnan kuolemasta. Onneksi ne puheet ovat osoittautuneet vääriksi. Kerhotoiminnan merkitys lasten ja nuorten kasvulle ja kehitykselle on ymmärretty monien eri toimijoiden keskuudessa ja se konkretisoituu kouluissa nykyisin monipuolisena kerhotarjontana. Lasten liike- kerhotoiminta on odotettu ja tervetullut lisä Voisalmen koulun kerhotarjontaan. Toivottavasti Lasten liike- kerhotoiminta jatkuu myös tulevina vuosina, toteaa Lappeenrannan kaupungin Voisalmen koulun rehtori Jyrki Auronen.

 

Lisätietoja Lasten Liike iltapäivätoiminnasta löydät osoitteesta:

https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/koululaisten-liikunta/lasten-liike-iltapaivat/

 

Nestlé Healthy Kids toiminnasta

http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/iltapaivakerho-koulussa

 

Lisätiedot:

Olympiakomitea, lisää liikettä yksikön johtaja Pekka Nikulainen, pekka.nikulainen@olympiakomitea.fi, p. 0400 387 326

HKScan Finland Oy, markkinointipäällikkö Kim Lindholm, kim.lindholm@hkscan.com, p. 010 570 2216

 

UPM, sidosryhmäsuhdejohtaja Pirkko Harrela, pirkko.harrela@upm.com, p. 02041 50588

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu, puheenjohtaja Mari Routti, mari.routti@lappeenranta.fi,  p. 040 837 2646                             

 

Olympiakomitea

Olympiakomitean ja Valon toiminnot yhdistyivät alkaen 1.1.2017. Uusi Olympiakomitea vastaa liikkeen lisäämisestä huippu-urheilun kehittämiseen. Olympiakomitean toiminta perustuu suomalaisen liikunnan ja urheilun menestyssuunnitelmaan, jonka yhtenä tavoitteena on luoda liikunnan avulla lapselle hyvä päivä. Päivässä toteutuvat innostus, monipuolisuus ja -lajisuus, paljon liikettä ja leikkiä sekä terveelliset elämäntavat. www.olympiakomitea.fi

 

HKScan

HKScan on johtava pohjoismainen ruokayhtiö. Myymme, markkinoimme ja valmistamme korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua sian-, naudan-, siipikarjan- ja lampaanlihaa, niistä valmistettuja tuotteita ja valmisruokia vahvoilla tuotemerkeillä. Asiakkaitamme ovat vähittäiskauppa-, food service -, teollisuus- ja vientisektorit. Kotimarkkinamme kattavat Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Baltian. Viemme tuotteita lähes 50 maahan. HKScanin liikevaihto vuonna 2016 oli lähes 1,9 miljardia euroa ja työntekijöitä on noin 7 300. HKScanin tuotemerkkejä Suomessa ovat mm. HK ja Kariniemen. www.hkscan.com

 

UPM

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Paper ENA ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 19 300 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM - The Biofore Company - www.upm.fi